18 Ekim 2008 Cumartesi

Yarım Saatlik Kelebek Pasta


Ben tembelim . Beni fazla yormayan şeyleri çok seviyorum. (Tembellik bloga uzun aralıllarla yazmamın da sebebi) Yaklaşık 1 ay önce pandispanya yapmış fakat pasta haline dönüştürmeye üşenmiştim. Naptım ? Attım dondurucuya. Dün de aklımda ..." Ya bir şey olur mu , bozulmuş mudur , tadı buzlanmış mıdır ?" Öğrenmek için denemek lazım . Dün aksam dondurucu kısmından buzdolabı kısmına aldım.

Bugün yapmam gereken bir sürü iş varken sadece pasta yapayım dedim. Çooook pratik, çoooook lezzetli ve çooook hafif bir pastayı şimdi yiyorum.


malzemeler : Pandispanya ( ister hazır alın ister kendiniz yapın)
4 bardak süt
2 paket çilekli crem ole
2 adet muz


Efendim. Resimde görüldüğü üzere pastanın bir kısmı pürüzsüz bir kısmı gaydırıgubbak ( ne demekse !) Ben pastaya önce bir paket crem oleyle başladım . Onu paketteki tarife göre 2,5 bardak sütle yapmıştım . Pastaya sürerken biraz zorlandım ve çok pürüzsüz bir görüntü olmadı. Evde 2 bardak süt kaldığı için diğer paketi onunla yaptım ve daha kıvamlı bir krema oldu. Bundan sonra böyle yaparım


Tarife gelince : Pandispanyayı ikiye bölüp her iki daireyi şekerli limonlu suyla ıslattım. Alttaki kata muzları dilimledim. Üstüne biraz çilekli crem ole ve diğer katı kapattım. Yine kelebek şeklini verdikten sonra crem oleyle kapladım. Dediğim gibi bir kısmı sonradan 2 bardak sütle yapılan krema olduğundan daha pürüzsüz.

Aslında krem şanti , pasta süsleri vs ile daha şık bi görünüme kavuşturulabilir ama dediğim gibi hem tembelim hem malzeme eksikliğyle anca bu kadar. Pasta süslemekten zevk aldım . Daha da yapmaya devam edeceğim vaktim olduğunca.

2 yorum:

Üfürükten Prenses dedi ki...

fotoğraf nerede?
bir de fotoğraf ekleseydiniz tma işkence olurdu,rejimdeyim de ben :)
okurken bile yemiş kadar oldum..
elinize sağlık!

Tugba dedi ki...

Tembellik işte ! Yazıları yazmaya üşenmiyorum da fotoğraf eklemeye üşeniyorum. Görüntüsüz tarif olmaz tabi :) Buyrun kelebek şekilli pastam . Umarım beğenmişsinizdir.