3 Kasım 2008 Pazartesi

Beşamel Soslu Mantar



Tembel insanın yemeği pratik olur. Tembelim çoook tembelim diyorum ama kendime ayıracak vakti bulamıyorum işten güçten. Evlenmeye niyeti olan , aklı varsa , ev işine yardım eden ve yoğun çalışmayan bir koca bulsun. Ya da ben yine işe ara vereyim ve kendimi sadece mutfak ve el işlerine adayayım. Bu arada 26 yıldan sonra örgü örmeye başladım. Maymun iştahlıyım ben her şeyi denemek , her dala konmak istiyorum ama bir türlü bitirdiğim bir iş yok . ( Yemek hariç , yemeden yaşayamam bennnnn ! )



Konuyu dağıtmayayım. Gerçi ben öle çok uzun süren , yorucu bir yemek yapmam pek. Bu tarif hem çok hafif hem de bin türlü yerde kullanabilirsiniz. Makarnaya sos olur , üstüne kaşarla fırına verilebilir , çorbası yapılabilir, salataya dönüştürülebilir vs...



Malzemeler : 1/2 kg mantar ( ben kültür mantarı kullandım)

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

Tuz , karabiber , kırmızı biber


Mantarları iyice yıkadım. Saplarını ayırım baş kısımlarını dilim dilim doğradım. Fazla küçültmeyin dilimleri , zaten pişerken ufalıyor. Mantarları teflon tavaya koyup ( hiç yağ koymadan ) kısık ateşte pişirdim. Önce suyunu salacak sonra çekecek. Üzerine baharatları koyuyoruz ve mantar kısmı tamam. Şimdi beşamel sos hazırlayacağız. Margarini tavada eritip unu koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz. Sütü de ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Üzerine mantarları da ekledik mi hafif ve lezzetli yemeğimiz hazır.

6 yorum:

PuCCa dedi ki...

tabak çok güzel yaa :ppP
yemekte güzel gözüküyo, üstelik bayada pratik ama ben tabağa bittim.. eve çıkar çıkmaz o tabaktan alcam kendime huh :\

Tugba dedi ki...

tabaklar migroslarda var puccacım
cüzzi bir fiyatta hem de çeyiz çılgınlığına girdiğim dönemlerde çok takip etmiştim. Aslında favorim kelebekli olanlardı ama bulamadım buna da bayılıp kaptım iki set :)

Adsız dedi ki...

Çok severim natra olsun da ne olursa olsun :)

Tugba dedi ki...

sana da yaparım belki craftcım bi gün :)

Adsız dedi ki...

NATRA NE BE MANTAR YAZAMAMIŞIM YUH BANA :) AA PES BANA BİRDE :) EKLİYMİŞSİN ZATEN RSS E EKLEMEMİŞİM ONA DA EKLEDİM YAP VALLA AYILA BAYILA YERİM BENDE SANA TAKI YAPARIM :)

Tugba dedi ki...

hehe ben de natra heralde başka bir dilde mantar olsa gerek dedim nedense....yap takı bayılırım walla