5 Kasım 2008 Çarşamba

Nazar Etme Ne Olur Çalış Senin de Olur Pastası



Bu pastayı annemin misafirleri için yaptım. Blogda görüp beğenmişler tadını bilmemelerine rağmen istediler. Eee ben de bayılıyorum pasta yapmaya , yemek pişirmeye. Yeter ki bulaşık , temizlik , ütü olmasın.

Pastanın pandispanyası ve şekli Çikolata Rüyası pastamla aynı. Sadece krema ve süslemelerde değişiklik yaptım o kadar.Misafirler pastaya saldırmışlar. Resmen pasta kapmaca oynanmış :) Hemen sipariş aldım. Böcüğün doğum gününde doğum günü pastasının yanına bir de bundan yapacakmışım. İddialıyım herkes benim pastamı yiyecek. hehehehe


1.Keki yapıyoruz. Bardakla şeklini verdikten sonra minik pandispanyalarımızı ortadan ikiye bölüp her iki parçayı da sütle ıslatıyoruz.

2.Keklerin alt kısmına muz ve muzlu puding koyup üst kısmını kapatıyoruz. Üstünü de muzlu pudingle kaplıyoruz. Dr. Oetker meyve sosunu da kaşıkla üzerine döküyoruz. En üste de süs için Haribo'nun böğürtlen şekilli şekerlemesinden koydum. Malum mevsimi değil nerden bulayım :)

Pastanın adını da nazar etme koydum çünkü pastayı ballandırmalarından bugüne hem nohut hem pilav yaktım. Ütüyü iki gün fişte unuttum sigortalar attı. Saçım 3 gündür bir acayip, şekle girmiyor vs... Lütfen bundan sonra herkes maşallah desin , tükürsün , kıçını kaşısın vs...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Annenin eline sağlık kolaya benziyor deneyeceğim sağolasın.

Adsız dedi ki...

aradım seni bcatalogda ekliycektim bulamadım Craftwoman diye sen arasana beni kullanıcı adını bilmiyorum ya blog adresinle çıkmadı.

cigarette smoking man dedi ki...

pasta, börek, tatlı vesaire...
benim gibi boğazına düşkün ama mutfak konusunda yetenek fukarası olan bir insanın baktıkça içi bir hoş oluyor.
şimdi oturup bunları denemek vardı ama kendimi zehirlemeye niyetim yok.

Tugba dedi ki...

craft :
canım ben yaptım annem istedi de bunları ben seni eklerim peki

magnum : Yetenek çok da gerekmiyor bunlara sadece el alışkanlığı kazanıyorsun bir süre sonra bir de değindiğim püf noktalarına dikkat ol benden bile iyisini yaparsın. Hem boğazına düşkün olanların yaptığı yemekler muhteşem oluyor

Adsız dedi ki...

OK CANIM BEN BULAMADIM SENİ BCATALOGDA.BU ARADA AKLINDA OLSUN RESİM DÜZENLEME ETİKETİME TIKLARSAN BİR SÜRÜ RESİM SÜSLEME SİTESİ VARDI YAZDIĞIM İŞİNE YARAR BELKİ.

Adsız dedi ki...

BU ARADA BUNU İZNİNLE LİSTEME DE EKLEDİM SENİ TEŞEKKÜRLER YORUMUN İÇİN DE SEVGİLER.

Tugba dedi ki...

ben de senin resim düzenleme pragramını kullandım bu sefer umarım olmuştur :)