6 Kasım 2008 Perşembe
Tencere Dibin Kara Seninki Benden Kara Tatlısı
Bir önceki yazımda belirttiğim gibi nazar sebebiyle bir günde iki yemek yakmışlığım var. Madem bu yakma konusunda uzman oldum , daha önce yakamam diye denemeye korktuğum kazandibini yaptım. Sonuç : Yakma konusunda yüksek lisans yapmadan direkt doktoraya başvurabilirim.
MALZEMELER
* 1 litre süt
* 1 çay bardağı buğday nişastası
* 1 çay bardağı pirinç unu
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı şeker ( yakmak için )
2 kaşık şeker haricindeki malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Bir tepsi alıp içine 2 yemek kaşığı şekeri serpiyoruz . Mümkün olduğunca eşit dağılmasına dikkat edelim . Muhallebiyi şekerlerin üstüne döküyoruz. Tepsiyi yüksek ateşin üstüne koyarak arada sırada çeviriyoruz. Kenarların da yandığını göreceğiz. O zaman olmuş demektir. Ya kare kare keseriz yanık kesim servis ederken üste gelir ya da uzun uzun kesip rulo yaparız benim yaptığım gibi
Kendime not : O parmaklar fotoğrafta dolma gibi görünüyor. Ya yemek yapmayı kes ya da sen yap kocan yesin.
Herkese not : Bu sefer craftwoman 'ın bahsettiği resim düzenleme programını kullandım.Program yazısı için Craftwoman
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
süper yorumlama... :)
okurken bile çok eğlendim. ellerine sağlık.
teşekkür ederim . Afiyet olsun ;)
Valla göze geldin bacım sen :) Aman ne bazen yanık tadı tad katıyor. Yavrus link vermişsin ne gerek var canım benim beğen kullan ne kadar naziksin ya :)
ne demişler şekerim " emeğe saygı " sen bulmuşsun ben üstüne mi yatayım. Bu arada kazandibindeki yanık , karamel tadı oluyor miss missss
wallaa canım kazandibinin karası mutfaktaki halına benziyo aynı..hijyenik ol lütfen sewgiler
evet canım yıkamaya bekliyorum unutma ben yıkarım diyen sensin
kaç saat oldu hala halıdasın haa
Yorum Gönder