13 Kasım 2008 Perşembe

Çıtır Soğan Halkaları






Bunu uzun zamandır denemek istiyordum. Geçen gün kızları gaza getirdim ve yemekten sonra atıştırmak için ( oburluğun boyutu burda ifşa oldu) soğan halkaları yapmaya giriştik. Benim halıma laf eden tosbağa yavrusu " hijyenik hijyen" , "medusa" ve "ben" büyük bir heyecanla soğanları halka halka doğramaya başladık. Sonra sosa bulayıp yağda kızarttık. Pek çıtır değildi , yumuşak bir yapısı vardı. Ama soğan yemeyi seviyorsanız ve " Ay Necatiii, leş gibi soğan kokuyorsun biraz uzaklaş ! " sözünü duymak istemiyorsanız deneyebilirsiniz.
Sosu İçin : 1 yumurta akını kar gibi olana dek çırpıyorsunuz. Bir başka tarafta 1 paket kabartma tozu, yarım bardak soda , yarım bardak unu ve yumurta sarısını çırpıp kar haline getirdiğiniz yumurta akına ekliyorsunuz. Sonra soğan halkalarını önce sosa batırıp sonra yağda kızdırıyorsunuz. Aslında bu pane harcıyla da denenebilir. Belki daha çıtır olur.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yuppiii, biz de meşhur olduk. :)
melusina nın babası bu yaptığımız çıtır soğanları çok sevdi belirtmek isterim. ama işin birde acı tarafı var. babası hepsini yediğinden bana kalmadı ve tadına bakamadım. en yakın zamanda ben de yapacağım.

Tugba dedi ki...

İşte en komik kısmı oydu. pişirme işi medusaya kaldı. O pişirirken herkes yedi ve ona bir şey kalmadı. Olsun sen de bonbonlardan yedin başka kimse yemedi :)

Yeliz dedi ki...

evde yapmak daha mantıklıymış eline sağlık, sevgiler