13 Şubat 2009 Cuma

Etli Lahana Sarması Off OFF Offfff !



Sarmaya bayılmayan var mı bilmiyorum ama benim natıyla birlikte br oturuşta 2-3 tabağı bazen tencereyi zorlayacağım yemektir. Özellikle etli olursa. Zeytinyağlı zaten çerez gibi gidiyor. Etli yaprak sarma ve biber , kabak , patlıcan yapmışlığım var ama ilk kez lahana sarıyorum. Tabi asma kadar kolay sarılmıyor söyleyeyim. Üstelik alırken de dolmalık diye almamız gerekiyormuş acı bir deneyim sonucunda öğrendim.

Bir arkadaşın annesi öğrenciyken muska şeklinde sarılmış lahana sarmaları göndermişti. Nasıl şaşırmıştım ! Allah Allah bunu nasıl sardılar diye düşünürken geçenlerde " saftirik muska börek nasıl sarılıyorsa öyle" diye kendime cevap verdim ve ben de lahanaları muska şeklinde sardım. ( Bu arada google da büyü , muska arayıp siteye gelenler karşılarında sarmalarımı görünce ne yapacaklar acaba ? Eyy çareyi muskada büyüde bulan okuyucu önce doktora falan başvur )
Malzemeler : 1 büyük dolmalık lahana
250 gr kıyma ( ben göz kararı yapıyorum vereceğim ölçüler sallamasyondur)
1 bardak pirinç
1 adet incecik doğranmış soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık sıvı yağ
yarım demek maydonoz
5-6 dal dereotu
tuz, karabiber , kimyon
Lahana yaprakları dikkatlice ayrılır. Büyük bir tencerede su kaynatılır ve yapraklar kaynayan suda iyice yumuşayana kadar haşlanır. Bu önemli. Fazla haşlamazsanız sarmakta çok zorlanırsınız. İç malzeme karıştırılır ve sarma işlemine gerçekleştirilir. Tencereye yerleştirlen sarmaların üstüne domates rendesi koyabilirsiniz. Bir bardak su koyulup kısık ateşte pişirilir. Üstüne de sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ! off karnım acıktı. Ben mutfağa gidiyorum

4 yorum:

3prenses dedi ki...

böylesini bende nette gördüydüm ama ne yedim ne yaptım.dahamı kolay olur öbüründen.ellerine sağlık.

melusina dedi ki...

normal muska börek sarabiliyorsan çok zor değil tabi damarlı kısımları temizlemen gerekiyor. tabi normal sarma daha çabuk oluyor el alışkanlığına bağlı sanırım

MoonSun dedi ki...

Off ki ne offf :)) Olsa da yesek :))

melusina dedi ki...

afiyet olur inşallah moonish :)