26 Temmuz 2009 Pazar

Süzme Yoğurt Keki ve Abbas Yine Yolcu...


Evet efenim , bendeniz bu sene leyleği havada görmüş bulunuyorum. Evime taşındım ama oturamadım bir türlü. Biz yine Ege'nin sahillerine atıyoruz kendimizi ama gitmeden sizleri tarifsiz bırakmak istemiyorum ve bu sıcak yaz günlerine çok yakışacak hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Tarif Yoğurt Land 'a ait. Çekinerek yapsam da krema kısmına resmen bayıldım.

Malzemeler :

Tabanı için:

  1. 1 3/4 bardak ince çekilmiş burçak cinsi bir bisküvi
  2. 1/4 bardak ince çekilmiş ceviz ( ben kullanmadım)
  3. 1/2 tatlı kaşığı tarçın ( yine kullanmadım ama bilinçli değil unutmuşum :) )
  4. 1/2 bardak erimiş tereyağ

Kek için:

  1. 700 gr süzülmüş (tuzsuz) yoğurt ( ekşi olmamasına da dikkat edelim)
  2. 1 bardak şeker
  3. 2 yemek kaşığı un
  4. 1 paket vanilya
  5. 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (sadece sarı kısımlarını almaya özen gösterin)
  6. 2 yumurta
  7. 1/4 bardak süt
  8. 1 tatlı kaşığı limon suyu
Biskivileri rondodan geçirip erimiş terayağı ya da margarinle yoğuruyoruz ve kelepçeli kalıbımıza elimizle bastırark yayıyoruz. 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Bu arada kek malzemelerini karıştırıyoruz ve tabaının üstüne ekliyoruz. 180 derecede üstü hafif kızarıncaya kadar pişiryoruz. fırından çıktığında pişmemiş gibi yumuşak olabilir korkmayın ! Bir gece buzdolabında bekletince tam kıvamına geliyor.

İsterseniz üzerine meyve sosu ya da çikolata sos dökebilirsiniz .

2 yorum:

Hesionka dedi ki...

Nefis gözüküyor, ellerine sağlık canım. En kısa sürede deniycem :D

Tugba dedi ki...

mutlaka dene hesi
gerçekten çok hafif bir lezzet