9 Temmuz 2009 Perşembe

Tutmaç Çorbası


İşte hem doyurucu hem de nefis bir çorba ! Yaz gününde bile harika gidiyor ki kışın yeme de yanında yat. Çorba aşkı sonradan başladı benim için. Önceden asıl yemeğe ulaşmadan doyurduğu için tercihim olmazdı ;ama şimdi sadece çorbayla bile bir günü geçirebilirim. Bu arada bildiğim çorba sayısı d 4'ü geçmiyordu. Artık yeni çorbalar denemeye hazır hissediyorum. İlk kez Tutmaç'ı Knorr serisinden denemiş ve beğenmiştim. Tabiki ev yapımı daha da muhteşem.

Malzemeler :
1 bardak nohut
1 bardak yeşil mercimek
1 yumurta
un
su
tuz
1 bardak yoğurt
2 diş sarımsak

  • Önce tutmaçları yapmakla başlayacağız işe. Biraz fazla tutmaç olacak ama bir kısmını daha sonra yapmak için buzluğa atabilirsiniz ya da kurutabilirsiniz erişte gibi.
  • Yumurta, un , su ve tuzla hamur yoğuruyoruz ve ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde açıyoruz. Yufkaları minik karelere bölüyoruz. Fazla büyük olmasın çünkü çorbanın işinde şişiyor.
  • Nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlıyoruz ve süzüyoruz. Hele ki mercimeği süzmezseniz çorbanız beyaz değil yeşil olur , tecrübeyle sabittir :)
  • Mercimek ve nohutu aynı tencereye alıp 5 bardak su ekliyoruz ve tutmaçlarla birlikte 10-15 dakika pişiriyoruz.
  • Soğutup yoğurdu ve sarımsakları eklerseniz de yoğurt kesilmez.
  • Yemeyip de yanında yatıyoruz.

Not : Benim açtığım hamuru beğenmeyen , yaptığım kareleri büyük bulan kocama hadi sen yap da görelim dedim. Bir baktım eline merdaneyi aldı. Darısı masadan tabağını kaldırmasına , kendi kahvesini kendi yapmasına , suyu kendi kalkıp içmesine , sabahları kendi kendine uyanmasına , ah bir de bana bir kere olsun kahvaltı hazırlamasına....

2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Çok sever eşim canım bu çorbayı. Karpuz kesimine de koptum :)

pembecikolata dedi ki...

Ohhh mis... olsada yesek çok acıktım:)