20 Ağustos 2009 Perşembe
Mantarlı Tavuk Sarma
Tavuk yemeklerini çok seviyorum. Gerçi çocuken kırmızı et düşkünüydüm ve annem bana " seni kasaba vereceğim ben" derdi. Sonra kırmızı et ağır gelmeye başladı ve bir sebze delisi oldum. Sebze yemediğim gün kendimi yemek yememiş kabul ederdim. Eşimle tanıştıktan sonra ise kırmızı ete dönüş ! Çünkü kendisi tok olsa bile önüne bir dana koyun hemen bitirir. Ben de sebze alışkanlığından vazgeçmemle kilolarla tanıştım.
Yine alfı uzattım. Ben bu yemeği fırında yaptığım için gayet hafif oluyor ama isterseniz tavada kızartabilirsiniz de.
Malzemeler :
4 adet ince dövülmüş göğüs eti
250 gr mantar
Kaşar rendesi
Tuz , Karabiber , kırmızıbiber
Marine etmek için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı ızgara tavuk harcı ( ya da istediğiniz baharatlar)
sarımsak
Önce tavukları mümkünse bir gece önceden ya da 2 saat kadar marine malzemeleriyle buzdolabında dinlendiriyoruz.Mantarları tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Baharatını ve rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştırıyoruz.Marine edilmiş göğüs etlerinin bir ucuna mantarları koyup diğer uca doğru rulo yaparak sarıyoruz. Hafifçe yağlanmış tepside , 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Gene harikalar yaratmışsın ellerine sağlık, bayılırım bende tavuk yemeklerine ...
Melusinacım bende bir ödülün var alırsan sevinirim ...
Ben çok severim tavuk yemeklerini aklımda olsun sağol canım
@manii
teşekkürler tabi kabul ederim
@ stil direktörü
ıspanak harcıyla da çok şahane oluyor
Yorum Gönder