9 Eylül 2009 Çarşamba

Gül Şekilli Güllaç

Ramazan denince pide nasıl aklımıza geliyorsa , 11 ay aklımıza gelmeyen güllaç başımıza gelir. Oysaki ben çok severim çok da hafif bir tatlıdır ne olur saki her zaman bulsak. Gerçi haziranda yapsak bu nerden çıktı diye şaşırı insan sanırım:)

Malzemeler :
8 adet güllaç yaprağı
1 kase çeilmiş ceviz ya da fındık
1 litre süt
1 bardak şeker
1 paket vanilin

Güllaç yufkasını suyla ıslatıp ortadan ikiye katlıyoruz. Uzun kısmına cevizi koyup rulo yapıyoruz. ve gül böreği şeklinde sarıyoruz. Sütü şekerle kaynatıp vanilini ekliyoruz ve bu şerbeti güllaçların üzerine döküyoruz. Buzdolabından çıkmış güllacın lezzetine doyum olmuyor. Üstelik bu kadar da kolay.

Hiç yorum yok: