6 Ocak 2010 Çarşamba
Toyga Çorbası
Şu soğuk havada içimizi sıcak bir şeyler içerek ısıtmak nasıl da güzel oluyor. İşten , okuldan eve geldiğimizde sıcasık bir çay , kahve ; karnımızı doyurak için damağımızı yakmasına bile tahamül ettiğimiz çorbalar... Üstelik bu çorba son derece doyurucu. Akşamları hafif bir şey yemek istediğinizde ama doymadan da kalkmayı sevmiyorsanız sizi tarifimizle başbaşa bırakıyorum :)
Malzemeler :
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 ,5 su bardağı haşlanmış buğday ( yarma)
1 kase yoğurt
5 su bardağı et suyu ya da su
Tuz
Üzeri için :
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohut , buğday ve yoğurdu tencereye koyup yavaş yavaş suyu ilave ediyoruz ve pişiriyoruz. Kaynayınca tuzunu ekliyoruz.
Bir tavada tereyağını eritip naneyi ekliyoruz ve bu sosu çorbanın üzerine döküyoruz. Sonra da tabak tabak afiyetle içiyoruz.
*** Ben ilk yaptığımda içine bir gün önceki yemekten artan haşlanmış eti küçük parçalara bölüp çorbaya ekledim. Orijinal tarifte var mı bilmiyorum ama çok yakıştı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
yarin ilk is deniyorum canim cok cekti =) tesekurler
hoş geldin.öncelikle.
biz bu çorbayı nohut yerine kuru fasulye ile yaparız.eskiler kavurma atarmış içine ama bizler artık etsiz yapıyoruz.ellerine sağlık.
ışıl can ,
dene gerçekten beğeneceksin :)
3prenses ,
hoşbulduk :)
kurufasülyeyle de güzel olur sanırım karadenizliler de kurufasulye ve mısırla bir çorba yapıyorlar onu da deneyeyim aklıma getirdin :)
Yorum Gönder