21 Eylül 2008 Pazar

Elimde börek açtımmmmmm!


Mutfakta denemediğim ve denemekten korktuğum bir şey varsa o da elde hamur açmaktır. O konuyu becerdiğimde kendimi Orta Doğu ve Balkanların en iyi aşçısı ilan edeceğim ( abartasam da kendimi biraz şımartayım ) Geçen gün bir cesaretle elimde açarak börek yaptım. Sonuçta hazır yufkadan daha lezzetli oluyor.

Malzemeler : 1 bardak süt
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 paket Dr. Oetker instant maya
Aldığı kadar un

Tüm malzemeleri karıştırıp dinlendirmeden 6 parçaya ayırıyorsunuz . Yağlı bir hamur oluyor.Merdaneyle açabildiğiniz kadar ince açın sonra tam ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz kısımdan harcı uzunlamasına yayın ve diğer uca doğru rulo yapın. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yalnız içini biraz ıslak harçlardan koyun derim . Ben bir kısmını mantarlı bir kısmını peynirli yaptım. Mantarlılar daha iyi oldu. Peynirli kuru oluyor. Bir dahaki sefere de hamuru ortadan ikiye bölmeyeceğim.aAçtığım yufkanın her tarafına harcı süreceğim (ıspanaklı yapmayı planlıyorum) Rulo yapıp fırına vereceğim.

Hiç yorum yok: