Biliyorum yemek günlüğü gibi oluyor . Ama ne yapayım ? O kadar yoğunum ki iş dışındaki vaktim yemek , temizlik ve kocacıkla vakit geçirmekle geçiyor. Evliliğin farkı bu olsa gerek. Kendimi çok sığ hissetmeye başladım.
Neyse konumuz bu değil. Lahanayı bazıları eve sokmaz ama ben severim. Biraz hafif ve lezzetli bir seçenek sunayım dedim. Zaten fırına beşamek sosla beni koysanız bile tadından yenmez ;)
Malzemeler : Lahana
2 kaşık margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
Tuz , karabiber , kırmızı biber
Lahanaları haşlıyoruz. Baharatla karıştırıp tepsiye koyuyoruz. Tavada margarini eritip unu ekliyoruz. Biraz kavurup sütü ekliyoruz. Muhallebi kıvamına gelince tepsiye yerleştirdiğimiz lahananın üzerine döküyoruz. Fırında 15-20 daikak pişiriyoruz. İsterseniz üstüne kaşar rendesi de koyabilirsiniz.
Neyse konumuz bu değil. Lahanayı bazıları eve sokmaz ama ben severim. Biraz hafif ve lezzetli bir seçenek sunayım dedim. Zaten fırına beşamek sosla beni koysanız bile tadından yenmez ;)
Malzemeler : Lahana
2 kaşık margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
Tuz , karabiber , kırmızı biber
Lahanaları haşlıyoruz. Baharatla karıştırıp tepsiye koyuyoruz. Tavada margarini eritip unu ekliyoruz. Biraz kavurup sütü ekliyoruz. Muhallebi kıvamına gelince tepsiye yerleştirdiğimiz lahananın üzerine döküyoruz. Fırında 15-20 daikak pişiriyoruz. İsterseniz üstüne kaşar rendesi de koyabilirsiniz.
2 yorum:
bunu muhakkak denemeliyim. neden şimdiye dek düşünemedim ki. eline sağlık canım. ;)
Gerçekten memnun kalacaksın . Şimdiden afiyet olsun :)
Yorum Gönder