14 Kasım 2008 Cuma

İşte Gerçek "Turkish Delight" : Melusina'nın Bonbonları


Amerika'yı yeniden keşfetmiş değilim :) Zaten mutfakla ilgilenen bir çok blog sahibi buna benzer tarifleri denemiştir. Bu tarifi truff yaparken kullanıyorlar. Ama ben çikolata ganaj kullanmadım. Niye ? Çünkü her seferinde marketin süt ürünleri reyonuna gidiyor fakat çiğ krema bulamıyordum. Geçen akşam buldum sevincimi görmeliydiniz. Tonton kocam markette koşturup kendi kendine sevinç naraları atan karısına çok şaşırdı. İstersen 5- 6 tane daha al dedi :) Ben de haftasonu alışverişinde alırız diye çıktım marketten ve onları kullanmaya kıyamıyorum şimdi ,iyi mi ?


Çikolata Rüyası pastamı yaparken kek parçaları artmıştı ve onları sonra kullanmak üzere buzluğa atmıştım. Geçen gün de çıkarıp bu tarifi uyguladım.


Malzemeler : Çikolatalı Crem Ole

2 bardak süt

2 adet muz ( portakal rendesi , damla çikolata , fıstık , fındık , elma rendesi vs.. kullanılabilir )

Kek


Hazır kek , evde artmış olan kek varsa onu da kullanabilirsiniz. Kekleri rondadan geçiriyoruz. İyice ufalıyorlar. 2 bardak sütle crem oleyi hazırlıyoruz. Muzları minik minik doğruyoruz. Kek kırıntılarını ve muzları crem oleye katıp karıştırıyoruz. Biraz buzdolabında bekletirsek daha kolay şekil veriliyor. Karışımdan minik parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz. Bu yuvarlakları hindistan cevizi , fıstık , kakao vs ne bulduysanız ona buluyorsunuz ve bonbonlarınız hazır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

wavv süper ve şık resim gibi bu arada ip şeysi çok kasıyormuş blogu data çektiğinden canım kaldırdım ben sende kaldır.

Adsız dedi ki...

bu bonbonlardan yemek bana nasip oldu ve tadı gerçekten muhteşemdi. hele içine koyduğu muz, bonbonlarını acayip lezzetli ve hafif yapmıştı. piramit pasta ya da mozaik pasta da derler, tadı ona benziyordu. tekrar eline sağlık.

Tugba dedi ki...

craft woman :
hımm önerin için teşekkürler ben de kaldırıyım bari.Grçi çok fazla eklenti yok gayet sade benim blogum


medusa:
afiyet olsun canım yine yaparım