
Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
5-6 dal yeşil soğan
1/2 demet maydonoz
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı margarin
Mercimeğe 4 bardak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişince içine bulguru koyup biraz karıştıryoruz ve şişmesi için kapağını kapatıyoruz. Tavada margarinle yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz ve salçayı ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Soğanları ve diğer malzemeleri mercimeğe ekleyip köfte şeklini veriyoruz. Afiyetler yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder