14 Aralık 2008 Pazar

Rus Kızlarını Neden Tercih Ederler ?



Herkes bayramda yağmurla uğraşırken güneşli Antalya havası bize çok iyi geldi. Ama yarın iş başlıyor. Bir hafta çabuk geçti , iş temposuna nasıl alışacağım bilmiyorum. Kısaca tatilimizden bahsedecek olursam ilginç , sıcak ve dinlendirici diyebilirim.


Gece yolculuğu yapıp sabah Antalya'ya indik. Eşimin kuzeninin yakın arkadaşı Azeri fotoğrafçı Çenkiz'le nişanlısı Rus Tatiana bizi mükemmel bir kahvaltı sofrasıyla karşıladı. Daha ilk günümüz olduğu için sofraya oturur oturmaz fotoğraf çekmeye utandım ama çaktırmadan omletin bir fotografını aldım :) Omletin üstüne de hindi kondurdum dikkatleri üzerine çekmek için. Çok kabardığı için Tatianaya tarifini sordum. Sütle çırpmış sadece yumurtayı. Benimki çok beğendi. Bundan sonra böyle yiyecekmiş omletini. Açıkçası ben yabancı olduğu için evsahibimiz böylesine zengin bir kahvaltı sofrası beklemiyordum. İspanya'da kaldığım süre içerisinde çay ve kahvaltının tadını unutmuştum ve kahvaltı sadece bize özgü gibi gelmişti o zamanlar.




Bu çektiğim fotoğraf bir başka kahvaltı gününden yalnız net çıkmamış . Ne yapayım Japonlar gibi sürekli fotoğraf çekerken utandım. Bu da ilginç bir aperatif. Domates ve salatalıkları küçük küçük doğrayıp kremayla karıştırmış. Yanda bir kısmı görünen lezzetli patatesin yapılışı ise hayli ilginç. Tatiana patates kızartırken margarin kullanıyormuş. Benim çok hoşuma gitti doğrusu.
Yazımızın başlığına hemen cevap vereyim. Rus kızları birini severse ona çok bağlanırmış adeta geyşa olurlarmış. Ben de hayran kaldım Tatiana'ya . İnanın Türk misafirperverliği halt yemiş. Kız bir dakika oturmadı . Eli bulaşıktan çıkmadı. Yardım etmeye kalksak da nasıl mahçup oluyor anlatamam. Bizi yemeğe içmeye boğdu. İnanın ben o kadar yapamazdım. Tatiana'ya misafirperverliği ve Çenkiz'e çektiği güzel fotoğraflar için tekrar teşekkür ediyorum.

2 yorum:

Yeliz dedi ki...

ruslar genelde yemek konusunda iyi değillerdir bu kız becerikliymiş:)

Tugba dedi ki...

canım ben daha çok hizmet etme konusuna şaşırdım :) bir dakika boş durmadı