Kış günlerinde soframın vazgeçilmezi çorba. Günün her saatinde içebilirim. Haftasonu alışverişte göğüs mü alsam baget mi alsam diye düşünürken sevgilim :" Bütün tavuk alalım mı ben parçalara ayırırım senin için " dedi. Elbette inanmamalıydım. Ama insanoğlu bazen gaflet ve delalet içinde bulunabiliyor. Dün gece de bugünün yemeğini yapayım da işten gelince açlıktan ölmeyelim diye düşündüm. Dolabı açtığımda tavukla göz göze geldik. Dedim :" Kızım , iş yine başa düştü . " Bu arada ilk kez tavuk parçaladım . Göğüs , but ve kanatları ayırdım ama geri kalan sırt kısmından bir şey olur gibi gelmedi. İşte o anda kafamda bir ampül yandı ve tavuk çorbası yapayım dedim. Tavuğun sırt kısmını da kullanmış oldum . Bu arada o bölümde tahmin ettiğimden fazla et varmış :)
Malzemeler : Kemikli tavuk parçaları
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç ( bence olur ama evde yoktu, şefin tavsiyesi :P )
4 su bardağı su
Bütün bu malzemeleri düdüklüye koydum ve 15 dakika pişirdim. Sonra tavukları çıkarıp küçük parçalara ayırdım. Tencerede kalan patates ve soğanlı suyu blendırdan geçirdim. Minik parçalara ayırdığım tavukları tencereye koydum ve sıcak çorba hazır :) Bu benim mantıksal çıkarımlarla yaptığım bir çorba. Yani gerçeği nasıl yapılır bilmiyorum. Gece uydurdum işte. Farkettiyseniz içinde hiç yağ yok. Beyaz et de sağlıklıdır değil mi ?
5 yorum:
Ellerine saglik Melusinacim :)) Gecen bende hayatimda ilk kez tavuk corbasi yaptim ama dedigin gibi bilmeden, mantiksal cikarimlarla :)) Afiyet olsun :))
bazen mantık işe yarıyor o zaman :) Ben çoğu zaman kullanmam da ;)
malzemeler yerli yerınde daha ne olsun en zevkll kısmı tavuğu didiklemek. bende tavuğu haşlayıp didikleyerek havuçlu mayonezli salata yapıyorum çok lezzetli oluyor, tavsiye ederım.
bende böyle artan tavukları çeşitli eşkillerde kakalıyorum millete.en lezzetliside çorba oluyor çogunlukla ellerine sağlık.
yeliz ve sihirli eller ;
beğenmenize sevindim. teşekkür ederim
Yorum Gönder