21 Ocak 2009 Çarşamba

Ben Ninja Turtles Yemem !


Eminim Siz de yemiyorsunuzdur. Peki kim ninja kaplumbağa yiyor? Valla benim bildiğim kimse yemiyor belki Uzak Doğudakiler yiyordur. Nerden mi çıktı bu şimdi? İspanya'da ilk günümüzdü. İspanyolca bilmiyoruz. Çünkü her Türk vatandaşının bilmesi gerektiği(!) gibi tüm Avrupalıların ana dili gibi İngilizce konuşacağını düşünüyoruz. Ama o da ne ? Barcelona'nın İspanyol'dan çok turistlerin akınına uğrayan La Rambla caddesinde bile eğer bir satıcı İngilizce biliyorum diyorsa , bu bazı sorulara yes , bazı sorulara no deme yeteneğine sahibim anlamına gelir.
Neyse karnımız aç. Kahvaltı edeceğiz . Metro istasyonunda bir cafeye giriyoruz. Üzerinde tortilla yazan bu şey aklımıza yatar gibi oluyor. Ben birden yanımdaki arkadaşıma soruyorum : " Kızım , bu tortilla turtles ( kaplumbağa) dan geliyor olmasın ? Ben hayatta yemem sürüngen hayvan!" Tabi öğreniyoruz ki içindeki kuşbaşı kaplumbağa etine benzettiğim şey patates. Büyük bir iştahla yiyoruz. Siz de yiyin diye tarifini de ekliyorum.
Tortilla Malzemeleri :
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Tuz
Kızartmak için yağ
Patatesleri küp küp , soğanları ince yay biçiminde doğrayıp birlikte kızartıyoruz. İyice kızardıklarında çırpıp içine tuz attığımız yumurtayı patateslere ekliyoruz. Biraz karıştırıp üstünü kapakla kapatıyoruz. Pişince pizza dilimlerine ayırıp servis ediyoruz.
Not : Evet bizim yumurtalı patates benziyor ama içinde soğan var
Not 2 : Aynı zamanda marketlerde paketlerde satılan lavaşlara da veriliyor bu isim. İspanyolar için omlet demek , Meksikalılar için ise ince ekmek :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

annem çok güzel yapar bunu. seninkinin resmine baktımda bizimkine göre renk eksikliği var.

arkadaşlar bunun içine maydonoz, kırmızı biber ve karabiberde ekleyin daha güzel olacaktır.

:D :D

Tugba dedi ki...

ama bu ispanyol tarzı o zaman tortilla olmaz :) tabi damak zevkine göre istediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Melusinacim, gercekten guzel bir ani olmus, bizi de gulumsetmeyi basardin burda :))Afiyet olsun :)) Guzel bir hafta sonu seninle olsun, kocaman opuyorum, bu arada gecen hafta kartini gonderdim, sanirim cok yakin bir zamanda eline gecer :)) Kocaman sevgiler :)

Tugba dedi ki...

gözlerim posta kutusunda :)