28 Ocak 2009 Çarşamba

Pinokyo Kumpir





Cumartesi akşamı " Geleneksel Okey Partisi " için yaptım bu salatayı. Bir son dakika salatası zira 15 dakikamı aldı. Olay şöyle gelişti : Sabah sevgilimin öpücüğüyle uyandım. Buraya kadar her şey güzel. Bana ilk sözü : " Aşkım ben dün gece çok kötü ne yapmış olabilirim?" Aklıma altına kaçırmış olabileceği geldi nedense... "Çok daha kötü bir şey !" dedi ve yataktan fırlayarak mutfağa koştum. Bir taraftan da " Pastayı yemiş olamaz , pastayı yemiş olamaz " diye sayıklıyordum. Dolabı açtım ve sadece 3 dilim pasta gördüm. Oysa akşama kadar hem evi temizlemem hem bir şeyler pişirmem gerekiyor.
Başladım pandispanya yapmaya. O pişince de ev için fayans seçmeye gittik. Eve geldik saat olmuş 16.00 , ev savaş alanı gibi , elimde sadece pandispanya var. Önce pastanın hazırlanması işlemi bitti. Sonra etraf toplandı , yerler silindi , toz alındı, banyo ve tuvalet temizlendi. Saat oldu 18.30 . Gelmelerine yarım saat falan var. Kereviz salatası ve pırasalı börek yapmayı planlarken milföyden peynirli börek ve bu kumpiri yapmaya karar kıldım :
Malzemeler :
5 adet patates
2 havuç
1 kavanoz garnitür
5-6 adet kornişon turşu
3-4 adet sosis
2-3 kaşık tatlı mısır konservesi
Mayonez
1 kaşık tereyağı
1 bardak kaşar rendesi
Patatesleri soyup düdüklüye attım ve 15-20 dakika pişirdim. Ne kadar çok pişerse o kadar kolaylaşıyor iş. O pişerken sosisleri dilimleyip kızarttım. Garnitür , küp küp doğranmış kornişon ve mayonezi karıştırdım. Pişen patatesleri ezip tereyağı ve kaşarla harmanladım. İçine rendelenmiş havuç koydum ve servis tabağının altına pürüzsüz biçimde koydum. Üzerine mayonezli garnitür , onun üzerine de sosis ve mısır konservesi. İşte acil misafire süper salata.
Not : Okeydeki son elde okey atma şansım varken yorgunluktan çektiğim sarı 13'ü işime yarmıyor diye yere attım ve benim süper sevgilim " okey okey okeyyyyyyy" çığlıklarıyla 1000 puan yememe sebeb oldu , oyun bana kaldı.

3 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Supersin Melusinacim :)) Sanirim ben bu kadar kisa zamanda bu kadar seyi yapamazdim :)) Okeyyy :))

Tugba dedi ki...

teşekkür ederim moonishim :)
ama ayaklarım üüzerinde duramadım gece boyunca o kadar ağrıdılar yani :)

L@L dedi ki...

Melusinacım bugün bu lezzetli kumpirden yaptım harika oldu. tarif için teşekkürler canım bundan sonra sık sık yapıcam ;)