16 Şubat 2009 Pazartesi

Izgara Sosu



Havalar ısınsa da mangal yaksak . Ben mangalda değilim aslında. Açık havada pineklemek , közde pişirilen patlıcan, biber domatesin peşindeyim. Toprağa basmak, güneşin altında uzanmak , mis gibi havayı içine çekmek... Kışı sevmem zaten bir an önce gitmesini bekliyorum. Peki kışın mangalda pişen etin lezzetine ulaşmak istiyorsunuz , kömür dumanı da olmasın. Ne yapacağız ? Ben tost makinesinde özel sosla pişirdiğim tavukları sunacağım size.
Malzemeler : 2 adet domates ( minicik kesilmiş ya da rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı salça
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
2 kaşık sıvı yağ
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz . Tavukları içine atıp 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Bir gece önceden bekletildiğinde daha iyi sonuç verecektir. Afiyet bal şeker olsun.

4 yorum:

3prenses dedi ki...

evet yazı ve közde pişmiş patlıcan,biber,domates,soğan,sarmısağı özledim bende.tarifini deniyicem,teşekkürler.

Tugba dedi ki...

şimdiden afiyet olsun

Moonish (moonsun) dedi ki...

Hiii m&m gormesin bunu, tutturur mangal diye simdi :)) Afiyet olsun size Melusinacim :)

Tugba dedi ki...

teşekkürler moonishcim :)