Ben bir dondurmakoliğim. Yaz çozuğu olmaktan kaynaklanıyor sanırım. Kahvemi bile frappe ( soğuk) severim. Buz gibi havada sevgilimin sigara aşkı nedeniyle frappuccinomu dışarda içmişliğim vardır. O havada bile vazgeçmem ondan :) Her dondurmayı da yerim. Kremayı , meyveli yoğurdu koyun buzluğa onu da yerim.
Kahvede dondurmada krokan ve karamel varsa daha da zevk alırım yediğimden. Böyle patlayan şeker gibi çıtır çıtır ağzıma gelen krokanları dişlerimle çatırdatmak (!) nasıl da muhteşem...
Neyse çok laf kalabalığı yaptım. Krokanın yapılışı bile bu kadar uzun sürmüyor. Ben cevizi acı bulduğumdan fındıkla yaptım. Fıstıkla da krokan yapılabilir.
Malzemeler :
2 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
2-3 damla limon suyu
Tabanı kalın bir tencereye şekeri koyuyoruz ve yavaş yavaş erimesini bekliyoruz
Şeker eriyince limon suyu ve fındığı döküp 1-2 dakika karıştıryoruz
Karışımı ek olarak yağlanmış yağlı kağıda düz bir şekilde yayıyoruz
Soğuduktan sonra ister elimizle kırıyoruz ister robottan geçiriyoruz.
Ben robottan geçirdim daha ince ve şık bir görünüm oluyor.
3 yorum:
Mhhhh mis mis, bayildim dandurma yada kremali kahveleri süslemek icin cok iyi:)
ellerine sağlık.muhteşem
bildiğimiz ağda yani. :)
Yorum Gönder