1 Nisan 2009 Çarşamba

Fındık Krokan


Ben bir dondurmakoliğim. Yaz çozuğu olmaktan kaynaklanıyor sanırım. Kahvemi bile frappe ( soğuk) severim. Buz gibi havada sevgilimin sigara aşkı nedeniyle frappuccinomu dışarda içmişliğim vardır. O havada bile vazgeçmem ondan :) Her dondurmayı da yerim. Kremayı , meyveli yoğurdu koyun buzluğa onu da yerim.
Kahvede dondurmada krokan ve karamel varsa daha da zevk alırım yediğimden. Böyle patlayan şeker gibi çıtır çıtır ağzıma gelen krokanları dişlerimle çatırdatmak (!) nasıl da muhteşem...
Neyse çok laf kalabalığı yaptım. Krokanın yapılışı bile bu kadar uzun sürmüyor. Ben cevizi acı bulduğumdan fındıkla yaptım. Fıstıkla da krokan yapılabilir.

Malzemeler :
2 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
2-3 damla limon suyu

Tabanı kalın bir tencereye şekeri koyuyoruz ve yavaş yavaş erimesini bekliyoruz

Şeker eriyince limon suyu ve fındığı döküp 1-2 dakika karıştıryoruz

Karışımı ek olarak yağlanmış yağlı kağıda düz bir şekilde yayıyoruz

Soğuduktan sonra ister elimizle kırıyoruz ister robottan geçiriyoruz.

Ben robottan geçirdim daha ince ve şık bir görünüm oluyor.

3 yorum:

nergisce dedi ki...

Mhhhh mis mis, bayildim dandurma yada kremali kahveleri süslemek icin cok iyi:)

3prenses dedi ki...

ellerine sağlık.muhteşem

medusa dedi ki...

bildiğimiz ağda yani. :)