22 Nisan 2009 Çarşamba

Frappuccino


Pazar günü işkolik kocam yüzünden bütün günü annemlerle geçirdim. Tabi bu kötü bir şey değil.Babam konferansa annem de güne gidince kızkardeşimle kaldık başbaşa. İki şişko bir şey yemeden duramayız. Önce kahvelerimizi içtik sonra yemek yaptık ve poğaçayla günü kapattık :) Daha önce de bahsetmişimdir. Ben bir frappuccinokoliğim. Frappe denilince sadece Starbucks'ta içerim diğer denediklerimden hiç zevk alamadım. Yaz kış farketmez içmeye doyamam. Evde denesem nasıl olur diye düşündüm. Karamelim var. Krokanla da süslerim. Hadi bakayım çakma frappe için kollar sıvansın. Tabi taklitler asıllarını yaşatır. Aynı tadı beklemeyin yine de denenebilir diyorum.

Malzemeler :

1 tek içimlik paket nescafe ice
1 çay bardağı süt kreması
1 yemek kaşığı karamel sos
1 yemek kaşığı krokan ( süslemek için)
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Nescafe ice 'ı tarife göre hazırlıyoruz. ( içinde buz parçacıkaları olavak) Krema ve pudra şekerini çırpıyoruz ve kahveyle karıştırıyoruz. Üzerini krem şanti veya kremayla süslüyoruz. Son olarak da karemel sos ve krokanla şekil yapıyoruz ;)

6 yorum:

Sezsel by Sezgi dedi ki...

ellerine sağlıkkk süper olmuşş
buarada lacheen elbiseni güle güle kullan çok yakışmış:DD

Adsız dedi ki...

aşağıdaki fotoğraflardaki sizseniz hiç de şişko değilsiniz bence :)

nergisce dedi ki...

Mhhhh enfes:) bende buda benzer bir icecek yapyiorum, bir bardaga süt döküyorum bir kasik nes bir küp vanilya dondurmasi cok güzel oluyor birtek karamel sos ve krokan eksik:) ama yapmali!

Stil Direktoru dedi ki...

Vay Starbucks'dan farklı yok ellerine sağlık. Tarif gerçekten denenecek :)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Goruntusu bile cezbetti Melusinacim :))

moda tasarım stil dedi ki...

TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER
BENDE DENEYECEĞİM