22 Temmuz 2009 Çarşamba

Kümbet Pasta



Uzun zamandır pasta yapmamıştım. Evin boyası , kapısı , mutfağı , seramiği ... Sonra toplanma ve ardından yerleşme telaşı derken mutfakta çok vakit geçiremiyordum ve çabucak bitirebileceğim şeyler pişiriyordum. Ama pasta olmadan hayat geçer mi ? Şu siyah ve beyazın muhteşem uyumuna bakmanızı rica edeceğim. İnsan yemeden önce uzun uzun seyretmek istiyor. Tarif mutfakta harikalar yaratan Yeşil Kivi ' den. Tabi o bu tarifi dolgu kek olarak yapmış ama ben üzerine çikolata sosu dökünce pastaya dönüştü :)


Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

Kreması İçin :

1 litre süt

5 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı hindistancevizi

Çikolata Sos İçin :

Dr Oetker Çikolata sos


Önce kekimizi pişiriyoruz. Klasik Yöntem : Yumurtanın ak ve sarılarını ayrı ayrı çırpıyoruz. Sarılara kakao ve şekeri ekleyerek tekrar çırpıyoruz . Un kabartma tozu ve vanilini de ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra beyazlaşan yumurta aklarını ekliyoruz. Püf noktası : Mikserle değil tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıyoruz ki yumurta akları sönmesin. 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Krema malzemelerini pişirip çırparak soğutuyoruz. Kekimiz de soğuyunca ortadan ikiye bölüyoruz ve üst kısmını çukur bir kabın içine yerleştiriyoruz. ( Kabı strech filmle kaplayabilirsiniz) Üzerine kremanın tamamını döküyoruz. Kekin alt tabanını da üzerine koyup buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün çikolata sosla üstünü kaplayıp süslüyoruz. Bu kadar. Bitti !

3 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Pırıl pırıl parlıyor canım ellerine sağlık

Hesionka dedi ki...

amanıın bu ne kadar güzel bir pasta!
kafamı içine sokarak yemek istedim resmen.

ellerine sağlık, en kısa zamanda deniyorum!!

Tugba dedi ki...

ediciğim o kadar parlıyor ki üzerinde fotoğraf çeken ben görünüyorum :)

hesiciğim ,
sende bu yetenek varken görüntü açısından daha mükemmel bir pasta yapacağından %100 eminim ben :)