Siz de krem karameli seven ama " amaan kim uğraşacak yapmakla !" ya da " iyyy bi sürü yumurta var içinde ıı-ıh yanına bile yaklaşmam" diyenlerden misiniz ? Öyleyse pinokyo krem karamelle tanışmamışsınız.
Ben ilk kez krem karamel yediğimde -ilkokulda olmalıyım- arkadaşımla sitenin lokaline gidip yemekten sonra tatmıştık. Sonra da o ağır yumurta tadından sonra denememeye yeminli gibi bir şeydim. Çok kötüydü yaa ! Ama muhallebiyi ve karameli seviyorsanız bu tarifi de seveceksiniz .
Malzemeler :
1 litre süt
9 kaşık şeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta
1 paket vanilin
Karamel için :
1 bardak şeker
Krema malzemelerini karıştırıyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz. Hemen krem karamel kaplarına ya da çay fincanlarının yarısına kadar dolduruyoruz( Fincanları ıslatmanıza gerek yok ). Şekeri tavada eritiyoruz ve kremi doldurduğumuz fincanlara birer kaşık döküyoruz . Bu noktada karamel sertleşirse hiç korkmayın buzdolabında eriyecek ve inanın birer kaşık karamel de yeterli gelecek çünkü buzdolabında sulu bir kıvam alacak. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün kaşıkla saldırıya geçiyoruz.
2 yorum:
Meluşum en sevdiğim tatlıdır enfes görünüyor. Ayrıca teman da güzel olmuş canım.
ben senin kadar yetenekli değilim ama :) Hazır temalar kullanıyorum şimdilik ;)
Yorum Gönder