23 Temmuz 2009 Perşembe

Püf Noktası : Patlıcanlar Vıcık Vıcık Yağ Olmasın Kampanyası

Yazın kızartma çok tercih edilen bir atıştırmalıktır. Ama özellikle patlıcanlar tavaya koyduğunuz andan itibaren bütün yağı içine çeker. Sanki patlıcan değil de patlıcan özlü çiçek yağı yiyormuşsunuz gibi. Ama patlıcanları önceden süte yatırısanız çok az yağ çektiğine şahit olacaksınız. Sizler için kendimi feda edip bu deneyin kobayı oldum ve gururla halkıma sunuyorum. Siz de deneyin hiçbir yan etkisi yok.

6 yorum:

nergisce dedi ki...

hadi yaa:) bak yag cekerlerse sorumlu olarak seni tutacagim:)
kizartmayi yemesi güzelde su evi saran kokuya sinir oluyorum:D
sevgiler canim

Tugba dedi ki...

birazcık çekiyor nergisciğim ama öle vıcık vıcık olmuyor
ben de kokusunu sevmiyorum davlumbazı çalıştırıyorum ama bu sefer de kafam şişiyor.

DuruButik dedi ki...

Süt metodunu ilk kez duyuyorum. Ama deneyeceğim inş. çok yağ çekince de insanı hem tıkıyor hem de kilo yapıyor:)
sevgiler...

Moonish (moonsun) dedi ki...

O yuzden patlican yemeklerinden genelde uzagim :)) ama canim nasil cekti patlican kizartmasini :)) Deneyecegim :)) Kocaman sevgilerimi gonderiyorum sana Melusinacim :))

ebvatathemua dedi ki...

Patlıcan kızartmasını çok severim,ama çok yağ çektiği içinde rahatsız olurdum.Bu yöntemi deneyeceğim:))

Tugba dedi ki...

ebvata daha kızartırken farkı göreceksin