16 Eylül 2009 Çarşamba

Akdeniz Usulü Patates

Kardeşim üniversitedeyken eve her döndüğünde diğer kızlardan öğrendiği tarifleri uygulardı. Bu da o zamandan kalma. Bir patates delisi olarak kafayı taktığım bir aperatif. hatta tokken bile sadece canım çektiği için yapıp yerdim. Bir nevi kendimi ödüllendirmeydi. Bunun başka bir adı var mı bilmiyorum ama kardeşimden duyduğum isim bu.

Malzemeler:
1 adet kuru soğan
2 adet patates
1 adet domates
6-7 dal maydonoz
Kaşar
Tuz , karabiber , kırmızıbiber , kimyon ,kekik , nane ( karışık baharatlarla daha da lezzetli oluyor)


Domates , soğan ve patatesleri ince halkalar şeklinde kesiyoruz. Önce soğanları 2-3 dakika tavada kızartıyoruz ve patatesleri ekliyoruz. Çabuk pişmesi için çok az su ilave edebilirsiniz. Patateslerin pişmesine yakın domatesleri , maydonozu ve baharatları katıyoruz. Pişer pişmez altını kapatıp kaşar dilimlerini tavaya atıyoruz ve üstünü bir kapakla kapatıyoruz. kaşarlar eriyince karıştırıyoruz ve malzemelerin hepsi kaşara bulanmış oluyor , dadından yinmiyor gardaşlar !

7 yorum:

nergisce dedi ki...

harika harikaa :)
buara ben senin gecen hafta yaptigin kabak yemeginide denedim:) güzel oldu güzel sadece ben abartip taze soganda koydum penyir karisimina o olmadi iste:) sgansiz olmali!
sevgiler:)

Tugba dedi ki...

Beğendiğine çok sevindim. Dereotu yeterince baskın oluyor dediğin gibi soğan olmamalı :))

Nazpek dedi ki...

bende patatesi çok severim ama bu tarifi bilmiyordum hemen deniycem pazar kahvaltılarına iyi gider sanırım

3prenses dedi ki...

senin tariflerine bayılıyorum şekerim.bunuda sahura yapıcam bugün.bayılıcak benimkiler.teşekkürler.

Tugba dedi ki...

nazpek,
dene inan çok beğeneceksin :)

3prenses,
çok sevindim beğenmene :)
inşallah bunu da beğenirsin :)

cingifilli dedi ki...

yine denenesi bi tarifin var.
bayılıyorum böylesi pratik hafif yemeklere.
ellerine sağlık...

Tugba dedi ki...

ben de seviyorum serde tembellik olunca pratik yemekleri :)
teşekkürler