24 Eylül 2009 Perşembe

Barbunya Pilaki


Kesinlikle Doğan Çiftliği'nin barbunya pilaki konservesine yetişemez ama bu da benim pilakim. Balığın yanına en çok yakışan , tek başına bile lezzetli , doyurucu bir meze. Ana yemek olarak da pilavla iyi gider mmmmm.
Malzemeler :
1 su bardağı barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
Tuz , karabiber
Önce barbunyayı mümkünse 1 gece önceden sıcak suyla ıslatıyoruz. Ben sabaha suyu bir kez daha değiştiriyorum. Şişen barbunyayı 10-15 dakika haşlayıp çıkan koyu renkli suyu atıyoruz. Robottan geçirdiğimiz veya çok ince kıydığımız soğan ve karabiberle barbunyaları harmanlıyoruz ve 1-2 saat bekletiyoruz. Havuçları kp küp kesip hafif yağda biraz öldürüyoruz . Barbunyaları ve bir bardak su koyup pişiriyoruz. Düdüklüde 10 dakikada hazır olur :)