Ev yapımı denemelere bayılıyorum. Hele ki olunca bende bir sevinç bir sevinç... Ben kaymaklı ekmek kadayıfı hastasıyım. Hatta kardeşimle yaşadığımız dönemde bir oturuşta yarım kilo ekmek kadayıfını midemize oturtmamız vardı ki offf... Tatlılara kaymağınızı kendiniz yapmak istemez misiniz? Ekmeğin üzerine balla sürünce de nefis olur. Tarif Zehra50'den...
Malzemeler :
2 paket krema
1 bardak süt
2 kaşık nişasta
Tüm malzemeleri koyulaşıncaya kadar karıştırark pişiriyoruz. Mikserle de soğuyana kadar çırpıp buzdolabında muhafaza ediyoruz. 1 hafta kadar hiçbir şey olmuyor. Off canım çekti yine. Neyseki dolapta var :)
3 yorum:
hımmm enfes görünüyor.ellerine sağlık.bi tatlısever olarak olsada yesem diyorum:)
bunu hiç duymamıştım. çok güzel gerçekten.kaymak severim zaten.
cingifilli
tatlı yeme zevkini 2 katına çıkarıyor , inan
3prenses
gerçek afyon kaymağının yerini tutamaz elbet ama ona çok çok yakın bir lezzet
Yorum Gönder