10 Eylül 2009 Perşembe

Ev Yapımı Kaymak


Ev yapımı denemelere bayılıyorum. Hele ki olunca bende bir sevinç bir sevinç... Ben kaymaklı ekmek kadayıfı hastasıyım. Hatta kardeşimle yaşadığımız dönemde bir oturuşta yarım kilo ekmek kadayıfını midemize oturtmamız vardı ki offf... Tatlılara kaymağınızı kendiniz yapmak istemez misiniz? Ekmeğin üzerine balla sürünce de nefis olur. Tarif Zehra50'den...

Malzemeler :
2 paket krema
1 bardak süt
2 kaşık nişasta

Tüm malzemeleri koyulaşıncaya kadar karıştırark pişiriyoruz. Mikserle de soğuyana kadar çırpıp buzdolabında muhafaza ediyoruz. 1 hafta kadar hiçbir şey olmuyor. Off canım çekti yine. Neyseki dolapta var :)

3 yorum:

cingifilli dedi ki...

hımmm enfes görünüyor.ellerine sağlık.bi tatlısever olarak olsada yesem diyorum:)

3prenses dedi ki...

bunu hiç duymamıştım. çok güzel gerçekten.kaymak severim zaten.

Tugba dedi ki...

cingifilli
tatlı yeme zevkini 2 katına çıkarıyor , inan

3prenses
gerçek afyon kaymağının yerini tutamaz elbet ama ona çok çok yakın bir lezzet