İşte bu da benim ilk turşu denemem :) Kendisine çok güveniyorum inşallah yüzümü kara çıkartmaz. Turşu delisi değilim sadece kornişon ve kırmızı biber turşusu yerim. Zaten onları da 25 yaşıma kadar yemedim :) Her şeyi denemek istiyorum ve bu işe giriştim.
Malzemeler :
1 kg kornişon veya acur
6 bardak su
1,5 bardak sirke
2 yemek kaşığı tuz ( mümkünse iri tuz)
7-8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı şeker
yarım demet maydonoz
Aroma için: ( tercihe bağlı)
Tane karabiber
1-2 adet acıbiber
1-2 tane defne yaprağı
4-5 dal taze nane
- Kornişonları iyice yıkıyoruz ve toprağından tozundan arındırıyoruz.
- Kavanozları ve kapaklarını iyie steril hale getiriyoruz. Mümkünse bir önceki senenin kapaklarını kullanmıyoruz.
- Kavonozların dibine biraz maydonoz ve sarımsakların birazını yerleştirip üzerine kornişonları koyuyoruz.
- Kavonozlarıın en üstüne kalan sarımsaklar ,şeker ve limon tuzunu ekliyoruz.
- Kalan maydonozlarla ( özellikle saplarıyla) kornişonların üstüne kapak yapıp bastırıyoruz.Burda sapları çapraz döşeyebilirsiniz.
- Sirke , su ve tuzu kaynatıp sıcaklığı biraz geçince kavonozlara dolduruyoruz. Kapağı sıkıca kapatıyoruz.
- 3-4 hafta sonra afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder