18 Eylül 2009 Cuma

Kış Hazırlıkları 2 : Dondurucuya Koyulanlar



Dondurucuya konulanları pişirilenler ve çiğ kalanlar olarak iki ana grupta toplayacağız sevgili hanımlar. Yukarıda görmüş olduğunuz patlıcan ve fasulyenin yapılışı aynı. 3. resimde görülen kırmızı biberle ise közlendi. Hemen ne yaptığımı anlatayım
  1. Patlıcanlar ( mümkünse top patlıcan olsun daha lezzetli oluor) ve bolca domates yemeklik biçimde doğranır. Tencerede patlıcanların rengi hafif dönene kadar pişirilir. Yalnız çok pişirmeyelim ki daha sonra dağılmasın. Soğuyunca 1 yemeklik olacak biçimde buzdolabı poşetlerine doldurulur ve havası alınır. Bu önemli. Yoksa buz tadı alabilirsiniz. Pipetle yapabilirsiniz hava alma işlemini.
  2. Fasulyeler ayıklanır , kırılır , bolca domatesle rengi dönene kadar pişirilir ve patlıcan gibi aynı işlemlere tabi tutulur.
  3. Kırmızı biberler közlenir ( ben közmatik kullanıyorum hem çok ucuz hem çok pratik üstelik mangalda közlenmiş tadı veriyor). Soğutulur. Çekirdekleri çıkarılır ve bütün halde buzdolabı poşetlerine konulur. Havası alınır.


Şimdi geldi çiğ konulanlara:
  1. Yeşil biberler yıkanır, kurutulur ,yemeklik doğranır ve buzdolabı poşetine konup havası alınır.
  2. Dolmalık biberlerin çekirdekleri çıkarılır,içiçe konulup havası alnır. geçen sene çekirdeklerini çıkarmadan atmıştım buzluğa bu sene temizleyerek yapıyorum.

Hiç yorum yok: