


- Patlıcanlar ( mümkünse top patlıcan olsun daha lezzetli oluor) ve bolca domates yemeklik biçimde doğranır. Tencerede patlıcanların rengi hafif dönene kadar pişirilir. Yalnız çok pişirmeyelim ki daha sonra dağılmasın. Soğuyunca 1 yemeklik olacak biçimde buzdolabı poşetlerine doldurulur ve havası alınır. Bu önemli. Yoksa buz tadı alabilirsiniz. Pipetle yapabilirsiniz hava alma işlemini.
- Fasulyeler ayıklanır , kırılır , bolca domatesle rengi dönene kadar pişirilir ve patlıcan gibi aynı işlemlere tabi tutulur.
- Kırmızı biberler közlenir ( ben közmatik kullanıyorum hem çok ucuz hem çok pratik üstelik mangalda közlenmiş tadı veriyor). Soğutulur. Çekirdekleri çıkarılır ve bütün halde buzdolabı poşetlerine konulur. Havası alınır.


Şimdi geldi çiğ konulanlara:
- Yeşil biberler yıkanır, kurutulur ,yemeklik doğranır ve buzdolabı poşetine konup havası alınır.
- Dolmalık biberlerin çekirdekleri çıkarılır,içiçe konulup havası alnır. geçen sene çekirdeklerini çıkarmadan atmıştım buzluğa bu sene temizleyerek yapıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder