12 Ekim 2009 Pazartesi

Püf Noktası : Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır ?


Sonunda evde kendi peynirimi yapma düşümü gerçekleştirdim. Bu kadar kolay olduğunu tahmin etmezdim. Sonuca ben bile şaşırdım :) Lor peynirini herkes sevmeyebilir ama kurabiye ve cheesecakelerde güzel sonuçlar veriyor. Üstelik yağsız tuzsuz oluşu da diyetlerin vazgeçilmezi yapıyor.

Malzemeler :

1 litre süt
2 kaşık sirke

Ben önce limonla kestirme işlemi yapmak istedim ama baktım olmuyor sirkeyi elime alıp şöyle bir döktüm baktm 2 saniyede kesildi. O sebeble size bizzat deneme yanılma yoluyla öğrendiğim yöntemi anlatıyorum :

Sütü kaynatın.
Üzerine sirkeyi katıp tahta kaşıkla karıştırın.
Tülbentten süzün.
Suyu gidince elinizle ufalayın.

2 yorum:

nergisce dedi ki...

süpersin :) cheesecakelerdede mi kullaniliyor bu peynir?
o zaman güzel bi cheesecake tarifi bekliyorum:) uff ben cok severim cheesecake ama hic yapmadim:S

Tugba dedi ki...

nergisciğim evet kullanılıyor
tuzsuz bir peynir bu denemelerim yakında :)
eğer cheesecake denemek istiyorsan arşivimdeki süzme yoğurtlu kek tarifiyle başlayabilirsizn ama ekşi yoğurt kullanma :))