13 Ekim 2009 Salı

Uydurma Haşhaşlı Ekmek


Peynir yapımın tamamlayınca artan suyla poğaça yapmaya karar verdim. Elimde tarif olmayınca da amaaan Melusina uydur gitsin işte dedim ve bu ortaya çıktı.

Malzemeler:
Peynir altı ya da yoğurt suyu
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç malzeme:
1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker

  • Un hariç malzeler karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur kabarana kadar 1-2 saat dinlendirilir.
  • İç malzemeler karıştırılarak haşhaş ezmesi açılır.
  • Kabaran hamur bir merdane yardımıyla çok ince olayacak şekilde açılır.
  • Açılan hamurun üzerine haşhaş ezmesi sürülür ve hamur rulo yapılır.
  • Üzerine yumurta sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen ekmek dilimlenerek servis yapılır.

1 yorum:

Priscila dedi ki...

oh that looks so good! Wish I knew what you were saying :) haah
Im having a giveaway if you would like to take a look at littlemissheirlooms.blogspot.com :)
xoxo
Priscila