Peynir yapımın tamamlayınca artan suyla poğaça yapmaya karar verdim. Elimde tarif olmayınca da amaaan Melusina uydur gitsin işte dedim ve bu ortaya çıktı.
Malzemeler:
Peynir altı ya da yoğurt suyu
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzeme:
1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
- Un hariç malzeler karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur kabarana kadar 1-2 saat dinlendirilir.
- İç malzemeler karıştırılarak haşhaş ezmesi açılır.
- Kabaran hamur bir merdane yardımıyla çok ince olayacak şekilde açılır.
- Açılan hamurun üzerine haşhaş ezmesi sürülür ve hamur rulo yapılır.
- Üzerine yumurta sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Pişen ekmek dilimlenerek servis yapılır.
1 yorum:
oh that looks so good! Wish I knew what you were saying :) haah
Im having a giveaway if you would like to take a look at littlemissheirlooms.blogspot.com :)
xoxo
Priscila
Yorum Gönder