7 Ocak 2010 Perşembe

El Açması Ispanaklı Gül Börek

Bu tarifi daha önce denemiştim fakat ilk el açması böreğim olduğu için muhteşem diyemedim. Ama artık bu işi kotardım diyorum . Defalarca denedim defalarca muhteşem oldu. Etraftan da övgüler aldı . Ben tarifi tarif defterinden almıştım ama sonradan öğrendim ki Yetur'a aitmiş. Harika tarifler veriyor bakmanızı öneririm.

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya ( yoksa 1 çorba kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz bir kere denedim oldu)
4 su bardağı un ( yavaş yavaş koyun undan una fark oluyor çünkü az ya da çok gelebilir)

İç Harcı İçin :
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
Karabiber , Kırmızı biber , Tuz

Hamuru yoğurup bezelere ayırıyoruz.
Soğanları tavada kavuruyoruz. Ispanağı ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve baharatını ekliyoruz. İç harcı sıcakken kullanırsanız hamuru biraz eritebilir mümkünse soğutun.
Bezeleri yuvarlak açıp ortadan ikiye bölüyoruz. Düz kısıma harcı uzunlamasına yayıp rulo yapıyoruz ve bir ucdan diğer uca doluyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

MErhabalar...

Börek canavarı olarak elaçması böreklere bayılırım ellerine sağlık...

Blogun çok cici izlemeye aldım:)

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık canım.
Ne olsa yerim şuan canım istedi hasta hasta :))

lezzet sefasi dedi ki...

Ellerinize saglik,gorunumu guzel, tadida guzeldir.
Sevgiler
Sefa

MUTFAKISTAN dedi ki...

Borekler harika gorunuyor
Afiyet olsun..Sevgiler

Tugba dedi ki...

pembe tatlar ,
ben de el açması böreklere bayılıyorum ve bu tarif kolay olduğu için favorim oldu :)teşekkür ederim güzel sözlerin için :)

küçük sofra,
ah insanın canı neler neler çeker de hali olmaz yapmaya hastayken :( geçmiş olsun çabuk iyileş :)


lezzet sefası ,
görüntüsünü beğenmene sevindim :) inan bana tadı harika :)

mutfakistan,
teşekkür ederim çok naziksin :)