25 Şubat 2010 Perşembe

Ne var Ne YOk ?

Merhaba ,

Bendeniz içgüveysinde hallice olmak üzere , bugün almış olduğum Gaviscon dolayısıyla biraz ayağa kalkmış bulunuyorum. Midesi son derece hassas olan bendenizi bu hamilelik mahvetti diyebilirim. Ama her şeye değer ! ( Bu cümleyi de bugün ayakta olmam şerefine kurabiliyorum.)
Eşimi çocuk sahibi olmaya ikna edene kadar bir sürü gözyaşı dökmüştüm. Şimdi de bulantı , reflü , hazımsızlık ,kusma dolayısıyla gözyaşı döküyorum. Bu annelik gerçekten de çok sancılı bir süreçmiş. Hani derler ya " seni dokuz ay karnımda taşıdım" , bu taşıma sadece çekilen ağırlığı kastetmiyormuş. Çocukmuşum ben :)) Hamile kalınca sadece karnım büyüyecek , ben de esprili hamile tişörtlerim ve elbiselerimle ortalıkta havalı havalı salınacakmışım gibi geliyordu. Yok efendim ! Aldanmayınız !
İlk 3-4 ayınız -tabi şanslıysanız ,bazıları 9 ay çekiyormuş- bulantı ,kusma ve bilumum sancılarla geçiyor. Sonra ağırşaşıyorsunuz ve geceleri uyumak dert oluyor. Ben henüz bulantı-kusma aşamasındayım ki sonunda eşim olaya geç de olsa müdahale etti ve iğrenç bir şurupla ayağa kalktım. Tabi hala mutfağa girmek gibi bir derdim yok . Böyle ekmek elden su gölden iyi oluyor :)

Hamile olmak bir nevi yeniden çocuk olmakmış. Eşim sabahları beni anneme bırakıyor. Annem sabahtan akşama kadar saat başı yemek ve meyve servisi yapıyor. Canım bir şey ekiyor babam koşup alıyor. Minik kuzenler masaj yapıyor. Suyumu almak için bile ayağa kalkmıyorum. Tam bir kraliçelik söz konusu yani:))

Hamile kalmayı düşünen arkadaşlara benden bir tavsiye. Emin olun doktorunuz da aynı şeyi söyeleyecek size. Henüz bebek düşündüğünüz andan itibaren folik asit tabletleri almaya başlamanız ve bunu hamileliğinizin 3. ayına kadar sürdürmeniz gerekiyor. Bebeğin sinir sisteminin gelişmesi için çok önemli.

Biz 10+1 yani 1o hafta 1 günlüğüz şimdi. Maşallah kalbimiz güm güm atıyor. 2 hafta sonra 2'li testimiz var. İyi hissettikçe yazacağım ; yalnız ekrana uzun süre bakmak midemi bulandırıyor :)

4 yorum:

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Bende anne olmak istiyorum ki.....:((
Ama önce baba bulmak lazım kiii :))

sağlıklı günler melusina.
çok şanslısın....

Tugba dedi ki...

inşallah şanslı kişiyi biran önce bulursun kibeleciğim :)

sıcak tebriğin için çok teşekkür ederim :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Nasılsın Melusina?herşey yolunda mı?

Tugba dedi ki...

teşekkür ederim :)
iyiyim geri dönüş başlıyor :))