31 Mayıs 2010 Pazartesi

Gökyüzü Mavi mi ?

Selamlar...

Bebikomun cinsiyetini merak ediyorsunuz değil mi ? Öncelikle şu kadınlar arasında gelenekselleşmiş cinsiyet belirleme yöntemlerine göz atalım :

Makas-bıçak testi : Boş bırakılan iki yerden ( koltuk , minder vs gibi) birinin altına makas birinin altına da bıçak konur. Hamile kişi makasa oturusa kızı , bıçağa oturusa oğlu olacağına inanılır. Bendeniz bıçağa oturdum :)

Tuz testi : Hamile kişiye sezdirilmeden kafasına bir tutam tuz dökülür. Eğer burnunu kaşırsa oğlu çenesini kaşırsa kızı olur . 2 farklı kişi tarafından yapılan test sonucu ben burnumu kaşıdım.

İğne testi : Peçeteye sarılan iğneyi hamileden açması istenir . Eğer iğneyi alırken ucuna yakın tutarsa oğlu , gözlü kısma yakın tutarsa kızı olacağına inanılır . Ben uca yakın kısmından tuttum.

Karın şekli testi : Sadece göbekten kilo alıyorsanız erkek , kalçanız ve göbeğiniz genişse kız. Tahmininiz doğru ben sadece sivri bir göbeğe sahibim.

Tatlı-Ekşi testi : Tatlı yersen erkek ekşi yersen kız olur. Evet hiç ekşi bir şey yemedim. Çikolataya şekere saldırdım.

Çin takvimi : Bunu biliyorsunuzdur. Bunda da oğlum olacağı çıktı.

Tabi ben önce sağlıklı olsun diyordum yine de bu uygulanan testlerden oğlan sonucu çıktıkça yüzüm asılıyordu. Tüm hayallerim kız çocuk üstüneydi. Artık doktora gitmeden oğlum olcağına iyice kaptırmıştım kendimi. Pembe , cicili bicili elbiseleri gördükçe moralim bozuluyordu.

Doktora gitmeden bir gece önce eşimle konışuyorduk :
Ben : Artık ben de merak etmeye başladım cinsiyetini. Herkes sordukça meraklanıyorum.
O : Ben de öyle..
Ben : Oğlumuz olacak sanırım..
O : Bence kızımız olacak , içime öyle doğuyor.

Ertesi gün doktora giderken yine konuşuyorum sevgilimle. Ona dedim ki :
"Ne kadar çok kızım olmasını istediğimi biliyorsun. Ama kendimi oğlan fikrine öylesine kaptırdım ki doktor kız derse hayal krıklığına uğramaktan korkuyorum."


Doktorum ultasonda bebikoya bakarken ne hissediyorsun diye sordu. Bilmiyorum diyebildim. Sevgilim hemen atladı :
"Ne hissettiğini bilmem ama kızı olsun istiyor"
Doktor da :" Tüh seneye bir daha doğurman gerekecek bir kzıın oluyor "dedi
O anda kalbimin nasıl hızlı attığını anlatamam . Öylesine sevindik ki. Gözlerim doldu. Bir kızım oluyor. Kocamın ilk tepkisi " Artık bana gece uyku yok , kız babası olmak kolay mı?" oldu. Açıkçası bir erkek olarak onun bu duruma sevineceğini düşünmezdim. Ama tüm arkadaşlarını arayıp " kız babası oluyorum" diye haber vermeye başladı.
Bu arada şunu fark ettim. İnsanlar cinsiyeti ne diye sorduklarında ve siz yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle " kız" dediğinizde kadınlar surat ekşiterek " olsun " derken erkekler gülümseyerek tebrik ediyor.

Kızımızın ismi belli. Hatta bebek yapmaya karar vermeden önce kız ve erkek ismini belirlemiştik biz. Sadece cinsiyetin belli olması kalmıştı. İsmimiz de hazır. Şimdi seni bekliyoruz bebiko. Hele baban artık sabahları beni bir kez öperken sana 3 öpücük konduruyor. Şimdiden kıskanmaya başladım.
Sizin için gökyüzü hala mavi mi ? ben çoktan benimkini pembeye boyadım :)

8 yorum:

L@L dedi ki...

Çok sevindim bu habere :)Bana doktor erkek dediğinde şoka girmiştim, kızım olacağını hissediyordum çünkü. Sonra doktor değiştirince öğrendim kızım olacağını, dünyalar benim oldu :) Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi.

kozaaaa dedi ki...

hoşgeldin:) hep bakıyordum yeni yazı var mı diye sevindim şimdi..bebeğini saglıkla dogur ve büyüt inşallah..cok sevgiler
zeynep

Tugba dedi ki...

aa Lal ben de oğlun olacak diye biliyordum :) inşallah tez zamanda ama sağlıkla alırız kucağımıza :))

zeynep teşekkür ederim :) Umarım sağlıkla doğar ve büyür :)

umudunmaceraları dedi ki...

tariflerinizi hep beğenerek takip ediyorum.Bebeğiniz sağlıklı doğar umarım ve annesinin nefis yemeklerini yer:)

3prenses dedi ki...

çok sevindim hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşaallah

Tugba dedi ki...

devince ,
teşekkür ederim :) minik bebikom önce sütüme saldırsın sonra ben ona ne mamalar yaparım :))

3prenses ,
amiinn :) ben de artık bir prenses annesiyim :)

mine dedi ki...

ne tatlı testler:)

Tugba dedi ki...

mine;
öyle değil mi
çok eğlenceli buluyorum ben adetleri :)