Malzemeler : 2 bağ kara lahana ( mancar)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur ( ben evde ince bulgur olduğundan onu kullandım.)
1 büyük kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Tuz , karabiber, kimyon, kekik , kırmızı biber
- Lahanaları kaynar suda biraz haşlıyoruz ki kolay sarmak için yumuşasınlar .
- Soğanları tavada öldürüp pirinç ve bulguru ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Maydonoz ve baharatları ekleyip üzerine 1 çay bardağı su döküyoruz ki çabucak pişsin
- Sonra da sarmaya başlıyoruz. Dikkat etmemiz gereken nokta kara lahanaların ortasındaki kalın sap kısmın kenarlarındaki yaprak kısımları ayırıp bu yaprakları saracağız
Ben üzerine bir sos hazırladım. 4-5 diş sarımsağı yağda kavurdum üzerine domates püresi koyup biraz pişirdim ve sardığım dolmalara koydum. 1 bardak da su ekleyip kısık ateşte pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder