24 Kasım 2008 Pazartesi

Fırın Sütlaç




Ben ve eşim birer tatlı delisiyiz. Evde sürekli atıştıracak bir şeyler olmalı. Ben hafif olduğu için sütlü tatlılara bayılıyorum ; ama kaymaklı ekmek kadayıfına da aslaaa "haayıııııırrr!" demem. Neyse , çok dağılmadan tarifi vereyim.


Malzemeler



  • 1litre süt

  • 2 kaşık nişasta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1/2 su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı su

  • 1 yumurta sarısı

Bir tencerede pirinçle suyu kaynatıyoruz ve pirinç suyunu çekiyor. Süt , şeker ve vanilyayı kaynatmaya başlıyoruz. 2 kaşık nişastayı 2 kaşık suyla açıyoruz ve kaynayan süte pirinçlerle birlikte ekliyoruz. Kaynayan sütlaçtan 1 kepçe ayırıp kalanını fırın ısısına dayanıklı kaselere yerleştiriyoruz. Ben marketlerde satılan alüminyum kaseleri kullandım. Ayırdığımız sütlaca yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtalı karışımı kaselerdeki sütlaçların üzerine kaşıkla sürüyoruz ve fırın tepsisine kaseleri yerleştiriyoruz. Tepsiye de 1 bardak su koyuyoruz. 200 derecede ızgara konumunda üstü kararıncaya kadar pişiriyoruz.



Not : Görüldüğü üzere yakma işlemi olan yemeklerde daha başarılıyım. Kazandibi gibi fırın sütlaç da yumurtanın yakılmasına dayanıyor.


4 yorum:

Yeliz dedi ki...

nefis görünüyor canım çekti eline sağlık:)

Tugba dedi ki...

afiyet olsun :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

erkek ark yaptım.. fırında olmayan türünü:(
hem de çok afilli bir blogdan aldım tarifini..

sütlaç delisi erkek ark.. yedi ama nasıl desem böyle kıvamlı olmadı tam da ölçülere göre yaptım ama :/

elinize sağlık sizin ki harika görünüyor..

Tugba dedi ki...

benimki de önce piştiğinde çok sıvı gibi oluyor. Ama fırında biraz daha toparlıyor kendini. Fırındakini dene pişman olmayacaksın