Malzemeler
- 1litre süt
- 2 kaşık nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta sarısı
Bir tencerede pirinçle suyu kaynatıyoruz ve pirinç suyunu çekiyor. Süt , şeker ve vanilyayı kaynatmaya başlıyoruz. 2 kaşık nişastayı 2 kaşık suyla açıyoruz ve kaynayan süte pirinçlerle birlikte ekliyoruz. Kaynayan sütlaçtan 1 kepçe ayırıp kalanını fırın ısısına dayanıklı kaselere yerleştiriyoruz. Ben marketlerde satılan alüminyum kaseleri kullandım. Ayırdığımız sütlaca yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtalı karışımı kaselerdeki sütlaçların üzerine kaşıkla sürüyoruz ve fırın tepsisine kaseleri yerleştiriyoruz. Tepsiye de 1 bardak su koyuyoruz. 200 derecede ızgara konumunda üstü kararıncaya kadar pişiriyoruz.
Not : Görüldüğü üzere yakma işlemi olan yemeklerde daha başarılıyım. Kazandibi gibi fırın sütlaç da yumurtanın yakılmasına dayanıyor.
4 yorum:
nefis görünüyor canım çekti eline sağlık:)
afiyet olsun :)
erkek ark yaptım.. fırında olmayan türünü:(
hem de çok afilli bir blogdan aldım tarifini..
sütlaç delisi erkek ark.. yedi ama nasıl desem böyle kıvamlı olmadı tam da ölçülere göre yaptım ama :/
elinize sağlık sizin ki harika görünüyor..
benimki de önce piştiğinde çok sıvı gibi oluyor. Ama fırında biraz daha toparlıyor kendini. Fırındakini dene pişman olmayacaksın
Yorum Gönder