23 Kasım 2008 Pazar

Paçavra Böreği





Resimden de görüldüğü gibi paçanga falan değil. Telaffuz hatası yok yani. Bu böreğe bu ismi vermemin sebebi evde kalan yufkaları parça parça yaparak elde etmiş olmam. Aldığım yufkayı tembellikten börek haline getiremedim. Poşetin de ağzını açık bırakmışım. Bu sebeble yufkaların kenarları kurumuş. Bunlardan bir numara olmaz derken bu börek aklıma geldi. Yufakaları parçalara ayırdım. İçine göz kararı peynir , maydonoz , yumuşatması için biraz süt ve 2 yumurta kırdım. İyice karıştırdım. Yağladığım tavaya yerleştirdim. Kapağını da kapatıp altı kızarana kadar kısık ateşte pişirdim. Sonra da çevirip üst kısmını ... Çok leziz bir börek oldu. Kahvaltı için hem kolay hem de çok ideal.

Hiç yorum yok: