25 Kasım 2008 Salı

Püf Noktası : Maydanoz Nasıl Saklanır ?


Bu püf noktası işine devam etme kararı aldım. Bir sürü yerde püf noktası başlığı altında sıralanmış maddeleri okuyorum ; ama lazım olduğunda onca maddenin arasından hatırlamam zor oluyor. Hem denenmiş olması da önemli çünkü bir sürü seçenek var. Ben de bu maddeleri deneyip size aktaracağım. Görsellik de katınca akılda kalması kolay olur.


Bu iletimizdeki püf noktamız maydanozu dolabımızda pörsümeden muhafaza etmek. Ben daha önce buzluğa atıyordum ama buzluktan çıkınca resmen kayboluyorlar . Yemeğe katılabilir ama salata ve türevlerinde hoş durmaz. Yalnız buzluk işlemini dereotu için kullanabilirsiniz.

Maydoanozu sirke kattığımız suda yarım saat bekletiyoruz. Sirke mikropların ölmesini sağlıyor.( Bu yöntemi tüm otlar ve sebzeler için kullanabilirsiniz) Ardından maydanozları kuruması için havluya , gazete kağıdına vs. yayıyoruz. İyice kuruyunca kesip cam kavanoza koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz ve lazım oldukça kullanıyoruz.

4 yorum:

Üfürükten Prenses dedi ki...

maydonoz doğramaktan nefret ediyorum..

önce bir sürü doğrayıp buzluğa atıyorum,hazır olsun diye..

tşkler tavsiyelerin için..

Tugba dedi ki...

ben de buzluğa atıyordum ama nasıl desem cansız duruyor sanki öyle. Dereotunu buzluğa atıyorum ben o diri diri duruyor buzluktan çıksa bile

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

çok iyi bir bilgi..teşekkürler..

Tugba dedi ki...

faydalı olabilirsem ne mutlu bana