4 Aralık 2008 Perşembe

Karnabahar Graten



Şu grateni kim icat ettiyse Allah razı olsun. Tüm yiyeceklere müthiş lezzet katıyor. üstalik çok da hafif oluyor. Suyu olmadığından ekmeği az yediriyor vs... Ben fırın yemeklerini seviyorum ve biizm evde fırın çok sık çalışır. Az malzemeyle bile olsa fırına giren yemek enfes oluyor.Gelelim gratenimizin nasıl yapıldığına :


Malzemeler :


  • 1 adet karnabahar

  • 1 yemek kaşığı margarin

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1,5 su bardağı süt

  • tuz, karabiber, kırmızıbiber

Karnabaharı parçalara ayırıp haşlıyoruz. Karnabahar haşlanırken de beşamel sosumuzu yapıyoruz. Yani , margarinle unu kavurup sütü ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. haşlanan karnabaharları fırın tepsisine dizip üzerine beşamel sosu döküyoruz. İstersek kaşar rendesi de ekleyebiliriz. 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.


Hiç yorum yok: