1 Aralık 2008 Pazartesi

Pamuk Pamuk Poğaçalar



Poğaça yapmayı çok sonradan öğrendim. Daha önce meşhur pastane poğaçasını denemiş ve elime yapışması sonucu onu tepsiye yayıp pizza haline getirmiştim. Ne yapayım , bir türlü şekil veremedim.Pişince yumuşak olan poğaçalar yaparken yapış yapış oluyor şekil verirken deliriyorum. Şekil verirken zorlanmadıklarım piştikten sonra istediğim gibi yumuşak olmuyor. Sonunda Oktay Usta imdadıma yetişti.Bu tarifi ne zaman denesem tutturuyorum. Bu yaptığım tarifin asıl adı Minik Sandviçler



Malzemeler :
4 su b.un
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
1 p.kuru maya
1 çay b.süt
yarım çay b.sıvıyağ
aldığı kadar ılık su
1 yumurta



Bayılıyorum böyle kolay yapılan işlere. Yumurta sarısı hariç tüm lazemeleri yoğuruyoruz ve hamuru mayalanması için bırakıyoruz . Sonra iç harcını ( patates , kıyma , peynir , sosis vs ne istersek) koyup istediğimiz şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Bu kadar kolay.



Not : Ben patatesli harç kullandım. Soğanları kavurup haşlanmış patatesleri ekledim . Kırmızıbiber , tuz ve karabiber koydum içine.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

1 paket kuru maya derken gr ını da belirtseydin keşke melusina, benim başıma geleni biliyorsun çünkü. benim kullandığım paket maya seninkinin 10 katı falandı sanırım. :D :D

gerçekten muhteşem yapmıştı. içine domtes ve yeşil biber koyup servis yapmıştı ve kokusu, tadı harikaydı.

Tugba dedi ki...

hm haklısın senin hamur macerana dönmesin Dr. Oetker'in küçük pakette sunulan mayası