10 Ocak 2009 Cumartesi

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı




Aslında epey oldu bunu yapalı ama malum son zamanlarda keyifsizim ve yazı yazmak içimden gelmiyor. Hatta sadece günler boyu uyumak istiyorum. Neyse bugün güneşli bir sabaha uyanmak bana iyi geldi. Kolları sıvayıp aşure yapmaya giriştim . Hazırlıklar bugün ,pişirmek yarın. İnşallah yarın tarifi size vereceğim. İlk kez yapıyorum tabi , iyi olması umuduyla

Şimdi gelelim mantarlı güveçe. Benim cocukluğumdan beri evdeki
malzemelerle uydurma yemeklerim meşhurdur. Evde mantar,
havuç , kuşbaşı , ve patates olunca başladım işe girişmeye


Malzemeler : 1/2 kg mantar
250 gr kuşbaşı doğranmış et
2-3 havuç
2 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
Önce soğanlar doğranır ve ateşte biraz kavrulur. Üstüne doğranmış mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir.Havuç ve patatesler küp küp doğranır ve kızartılır.Kuşbaşı et bir bardak suyla pişirilir.Tüm malzemeler minik güveç kaplarına koyulur.Etin suyuna 1 kaşık salça , biraz kekik , kırmızı biber ve kara biber eklenir.Hazırlanan et suyu güveçlere paylaştırılır. Güveçler fırın tepsisine yerleştirilir.200 derece fırında 20- 25 dakika pişirilir


Not : Güveç kaplarını yerleştirdiğiniz tepsinize 2 bardak su koyun ki kuru olmasın.





3 yorum:

Adsız dedi ki...

nasıl canım çekti, nasıl heves ettim anlatamam. günaha girmiş oldun. :D :D

eline sağlık.

Tugba dedi ki...

yarın aşure yediricem sana öyle affettireyim kendimi :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.