20 Mart 2009 Cuma

İki Renkli Börek



Aslında 3 renkli olacaktı bu börek ama 3. rengi benim şüphelerime kurban gitti. Buzluktan çıkardığıum tavuğun üzerine ne zaman buzluğa koyduğumu yazmamışım. Önce çözdürüp pişirdim ama pişerken bile aklımda " acaba" lar söz konusuydu. Pişince de sürekli kokladım durdum ve sonunda böreğe koymamaya karar verdim. Piskolojik olarak o tavuğu yemeye hazır değildim nepayım ?
Malzemeler :
4 yufka
Ispanak ( tuzla ovulmuş ,iki avuç)
Havuç ( 2 adet)
1 adet tavuk göğsü
Yufkanın birini serip yağlıyoruz. Üzerine 2. kat yufkayı da koyuyoruz ve yine yağlıyoruz. Bu kata ıspanakları koyuyoruz. Yufkanın her tarafına yayıyoruz. Tekrar yufka koyup bu kata havuçları seriyoruz en sonuncı yufkayı da serip üstüne didiklenmiş tavuk göğsünü ekliyoruz ve yufkanın önümüzde duran ucundan diğer uca doğru rulo yapıyoruz. Rulomuzu yağlanmış tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve servis ediyoruz.

6 yorum:

DuruButik dedi ki...

bende 3 renklisini duymuştum:) ama iki renklisi de eminim çok leziz olmuştur.denenmeye değer!

Tugba dedi ki...

:) 3. rengi tavuk ya da pastırma oluyor öyle dene istersen çok daha lezzetli olur

3prenses dedi ki...

hep 3 renkli duymuştuk ne güzel 2 renkliyide duyduk.ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Güzel bir görüntü olur sanırım,afiyet olsun.

nergisce dedi ki...

hmmm cok güzel gözüküyor

Moonish (moonsun) dedi ki...

Afiyet olsun Melusinacim :)) Bu arada buzluga koyulan seylerin uzerine tarih yazmak guzel fikir, ben akilda tutma yontemiyle idare ediyordum hep :))