18 Mart 2009 Çarşamba

Mereng (Beze)




Bir pastaneden başka bir yerde yapılamaz sandığım ürün daha :) Ama şimdi düşünüyorum da akıllı birinin artan yumurta aklarını müthiş pazarlama yöntemi ! Napıyoruz ? Hiçbir şeyi atmıyoruz. Medusa da tarifi duyunca çok şaşırdı. O da bunun evde yapılabileceğini düşünmezmiş.

Malzemeler :
2 adet yumurta akı
2 çay bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Tüm malzemeler 10-15 dakika iyice karıştırılır. Sıkma torbasına koyularak şekil verilir. ÖNce 200 derecede ısıtttığımız fırına koyulur ve hemen fırın 100 dereceye getirilir. Fırın kapağı biraz açılır 40-50 dakika ağır ağır pişirilir.

8 yorum:

L@L dedi ki...

En kısa zamanda denemeli :)

DuruButik dedi ki...

Biz kaymak deriz bunlara ve ben bayırım.. Ramazan da iftardan sonra kapıya tepsi içinde bir sürü kaymakla satıcılar gelirdi. Çocukluğumun en heyecan verici anılarından bir tanesidir.. Çok severim.. Bu tarifle beni ihya ettin:)

3prenses dedi ki...

bende sıkça yaparım benim prensesler bayılıyor.ellerine sağlık.

Tugba dedi ki...

L@L cim tavsiye ediyorum

Durubutikcim , bizim çocukluğumuzda da sokaklarda ağda diye satarlardı ama o pişmemişiydi bunun


3prensescim çocuklar bayılmaz mı böyle şekerli şeylere :)

nergisce dedi ki...

hayranim sana:) sufleyle beni etkilemeyi zaten basarmistin ama kaymak beni benden aldi:)bizde gecen gün denedik 12 yumurta akiyla:) annem ev makarnasi yaptigi icin yumurta aklari kalmisti ve 1 bucuk paket pudra seker beyaz oldular ama sert olmadilar hepsi cöe gitti:( ama bu tarife bayildim:) ellerine cok cok saglik:))

Adsız dedi ki...

ben de denedim ve başardım. anında bitti. eğer içi birazcıvık kalırsa endişe etmeyin, soğudukça normale dönüyor.

Tugba dedi ki...

nergisce
beni şımartıyorsun :) 12 yumurta çok gelmiştir mutlaka hem çok şeker israfı :))

medusa

sen de bulaştın bu yemek işine kurtaramazsın paçanı :)

Bal küpü dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık :)