14 Nisan 2009 Salı

Kuru Patlıcan Dolması





Baharatçılarda hep görürdüm de ne işe yaradığını bilmezdim. Böylesine lezzetli bir şe olacağını da düşünemezdim. Her şeyi deneme merakım sayesinde kuru patlıcan ve kuru domates aldım. Kuru domatesi daha önce denemiştim ve bayılmıştım tadına. Zaten ben domates ve patates delisiyim :) Ben bu dolmayı normalde nasıl yapıyorsam öyle yaptım. Siz de istediğiniz içi kullanabilirsiniz . Farklı olaraksa nar ekşisi koydum.


Malzemeler :

8-9 adet kuru patlıcan

1 avuç kıyma

2 avuç pirinç

1 adet küçük doğranmış soğan

2 çay kağı kırmızıbiber

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

yarım çay kaşığı kimyon

1 kaşık biber salçası



Patlıcanları kaynar suya atıp yumuşayana kadar bekletiyoruz. İç malzemelerini karıştırıp patlıcanları dolduruyoruz. Burda dikkat etmemiz gereken ağzına kadar doldurmamamız. İki parmak boşluk bırakıp ağzını birbirine bastırarak kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.Pişmesine 10-15 dakika kala üstüne nar ekşisi ekliyoruz afiyetle yiyoruz.

9 yorum:

manii dedi ki...

Tam da yemek saati acıktımm.. çok güzel görünüyorlar, bende hep denemek istiyorum ama bir türlü olmadı alıp bende deneyeceğim ellerine sağlık...

Tugba dedi ki...

maniicim çok kolay aslında patlıcanı oymakla da uğraşmıyorsun :) denediğinde beğeneceğinden eminim

ufuk dedi ki...

bende hiç yapmadım fakat yedim.gerçekten lezzetli,elinize sağlık...bende siteme beklerim

Laçin Tenel dedi ki...

Ay ben bayılırım patlıcan dolmasına azıcık da acılı olursa süper olur.
Bu arada mail attım ama bakmadın herhalde, adresini bana yazarsan hediyen hazır :))

Tugba dedi ki...

Ufuk
ziyaret edeceğim

Lacheen
senin sitene kayıtlı olan mailim sık kullanmadığım bir adres hemen kontrol ediyorum :)

kkkk dedi ki...

bu sekilde dolmasini hic yemedim daha ama tursusuna makarnanin yaninda bayiliyorum patlicanin

Tugba dedi ki...

ben de turşusunu denemedim caprice :)
makarnayla güzel gerçekten de patlıcan ben de severim

PINK PRINCESS dedi ki...

ben nar ekşisi yerine limon koyarım o da güzel bi ekşi tadı veriyor..

Adsız dedi ki...

müthiş bi lezzet... ben yazın kendim kuruttum ama erkenden bitirdim:(((güvecine dolmasına kurusuna bayılırım:)))))

şenay