4 Haziran 2009 Perşembe

Un Helvası


İki gündür annemin rahatsızlığı dolayısıyla sabah geliyorum , kardesim veya babam işten dönene kadar burda kalıyorum. Bugün biraz daha iyi neyseki. Ama dikkatimi çeken bir şey var ki annem bugün onu öptüğümde bana " tombiş kızım" diye seslendi bana. Bundan bir süre önce de babam " şişko kızım mı geldi " diye karşılamıştı beni. Halbuki kardeşim bana 1o kilodan fazla takıyor. Bu arada dün gece rüyamda şişko kardeşim ve medusayla kaya tırmanışı yaptık ve tabiki ben en hızlı tırmanandım. Neyse , IQ'larımızı da ölçtüler ve kadeşiminki 5 , yazıyla beş , çıktı. Hahahahahah. Barbie zekalısın Estapiti piti diye dalga geçtim onunla.
Ben 49-8-50 kilo civarında gezinirdim hep ama sevgilimle tanışınca oldum 65. Üstüme dikilmiş olmasına rağmen düğün günü gelinliğin arkasını zor kapattı kızlar. Ama 2 kilo vermişim ben. 63üm şimdi. Bakalım daha verecek miyim ?


Malzemeler :
125 gr margarin
1,5 su bardağı un
2 bardak su
2 bardak şeker


Margarini eritip unu ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kaşığa yapışmayacak hale geldiğinde olmuş demektir;ama rengi daha koyu olsun istiyorsanız biraz daha kavurabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Seviyorum bu kakaolu görüntüyü. Bir tarafta da su ve şekerle şerbeti hazırlıyoruz. Helva kıvamı aldığında şerbeti döküyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Soğuduktan sonra kaşıkla şekil veriyoruz. Bitti. Yiyoruz.

2 yorum:

DuruButik dedi ki...

geçmiş olsun Melusina. anneciğin dha iyi inşAllah?
un helvasını annem çok güzel yapar. dillere destandır yani:)

3prenses dedi ki...

annene geçmiş olsun.helvada süper görünüyor.annemin helvasına benziyor.canım çekti.anneme yaptırayım bugün.