Üf bi isim uyduramadım :) İdare edin. Sevgili kocamda trigliserid tavan yapınca et dışındaki yemeklere yönelmeye başladım. Açıkçası bunu korka korka yaptım . Ama o kadar hafif ve lezzetli bir tat oldu ki... Kesinlikle ağırlık yapmıyor.
Malzemeler :
2 adet kabak
1 kase beyaz peynir
1 tutam dereotu
Tuz, Karabiber , Kırmızıbiber
Beşamel sos İçin :
1 kaşık margarin
1 kaşık un
1 bardak süt
Kabakları soyup enlemesine ikiye bölüyoruz ve nazikçe içini oyuyoruz. Kaynamış suda 5 dakika bekletip hemen buzlu suya atıyoruz ki yeşilliğini korusun. Peynir ve baharatları karıştırıp kabakları dolduruyoruz. Beşamel sosu yağda unu kavurup sütle muhallebi kıvamına getirerek hazırlıyoruz. Sosu kabakların üstüne döküp 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırını kapattıktan sonra rende kaşar ekleyip kapağını kapatabilirsiniz ama ektra kalori ona göre !
9 yorum:
cok hafif bir tarife benziyor, kabak'i her sekilde sevdigim icin bu sekilde de severim gibime geldi, denemek istiyorum :)
ellerinize saglik...
muhteşem gözüküyor... eminim tadı da öyle olmuştur :)
:D bu tarife bayildimmm, ben kabak yemeklerini cok severim ama pek bi tarif bilmiyorum klasik kabak yemegi ve yogurtlu salatasi disinda ama bu olagan üstü:)ellerine saglik
salıncakta iki kişi,
mutlaka dene inan o kadar hafif bir lezzet ki..
a.gizem
hem kolay hem de lezzetli yeni gelinlerin tarif defterinde olmalı ;)
nergisce
klasik yemekleri seviyorum ben de ama bazen böyle süsleyip püslediğinde insan aynı sebzeyi yediğinin farkına varmıyor
Annem çok yapar canım bunu sandal sefası diyor o da, parmesan peyniri ve mantar çok yakışıyor.
harika bir tarif :) kabağa bayılırım, her türlüsünü yerim, eminim bu haline de bayılacağım :) teşekkürler :)
stil direktörü
mantar ve parmesan da çok iyi fikir onu da denemeliyim
marjo
kabağı seviyorsan buna da bayılacaksın :)
bende denedim bugün.azönce bloguma ekledim.sana teşekkürümüde ekledim.çok hafif oldu.
seninki gibi güzel yaptımmı bilmem ama tadı güzel:)ellerine sağlık...
olmuştur cingifilli neden olmasın :)
senin de ellerine sağlık
Yorum Gönder