15 Eylül 2009 Salı

Tüm Püf Noktalarıyla Kadayif Tatlısı


Ramazanda bol bol tatlı yiyoruz. Evde yapabileceğiniz çok kolay ve lezzetli bir şerbetli tatlı. Ben yumuşak kadayıf sevmiyorum. Hani pastanelerde satılan çıtır çıtır incecik kadayıflar vardır ya , işte benim favorim onlar. İlk denemede istediğim başarıyı elde edemedim fakat yine de ttalım çok beğenildi.Sonra nerde hata yaptığımı kestirdim ve ikinci denemede sonuca ulaştım.

Malzemeler :
500 gr çiğ tel kadayıf
1 bardak çekilmiş ceviz ( fındık , fıstık , entep fıstığı da olabilir)
100 gr margarin veya terayağı ( tereyağı süper bir lezzet katıyor)
1 bardak süt

Şerbeti İçin :
4 bardak şeker
3,5 bardak su

  1. Önce kadayıfları bir bıçakla ince ince kıyıyoruz.
  2. Margarini eritip kadayıflara iyice yediriyoruz.
  3. Margarinle yağlanmış büyük bir fırın tepsisine kadayıfların yarısını ince bir tabaka halinde elimizle bastırarak yayıyoruz.
  4. Cevizleri tapsideki kadayıfın üzerine yerleştiriyoruz.
  5. Kalan kadayıfları yine ince bir tabaka halinde elimizle bastırararak cevizlerin üzerine yayıyoruz.
  6. Aynı büyüklükte bir fırın tepsisini kadayıfın üzerine koyup iyice bastırıyoruz. Hatta üzerine ağırlık koyup 1-2 saat bekletiyoruz.
  7. Bu esnada şerbeti kaynatıp soğutuyoruz. Biraz koyu bir şerbet olmalı.
  8. Fırına kadayıf tepsisini sürüp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz . (yaklaşık 30-40 dak.)
  9. Fırından çıkan kadayıfı aynı büyüklükte bir tepsi yardımıyla ters çeviriyoruz ve bir kez daha üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Böylece her iki tarafı da kızarmış olacak.
  10. Kadayıf piştikten sonra soğumadan 5 dakika bekleyip 1 bardak sütü üzerinde gezdiriyoruz. Ardından bir kepçe yardımıyla şerbeti yediriyoruz.
Bu dediklerimi harfiyen uyarsanız harika çıtır kadayıflarınız olacak :)) Kırmızı yazılara dikkat !

2 yorum:

cingifilli dedi ki...

ama olmazki böyle.sıkı takipçin oldum ne yapsan denemek istiyorum:)
kilo vermeye çaltığım şu sıralar bunu denememmeliyim:)

Tugba dedi ki...

:)) verilir şekerim :P hiç merak etme
kilo dediğin ne ki :P:P

deniyorsan ne mutlu bana
zaten tüm çabam da bunun üzerine..