Ramazanda bol bol tatlı yiyoruz. Evde yapabileceğiniz çok kolay ve lezzetli bir şerbetli tatlı. Ben yumuşak kadayıf sevmiyorum. Hani pastanelerde satılan çıtır çıtır incecik kadayıflar vardır ya , işte benim favorim onlar. İlk denemede istediğim başarıyı elde edemedim fakat yine de ttalım çok beğenildi.Sonra nerde hata yaptığımı kestirdim ve ikinci denemede sonuca ulaştım.
Malzemeler :
500 gr çiğ tel kadayıf
1 bardak çekilmiş ceviz ( fındık , fıstık , entep fıstığı da olabilir)
100 gr margarin veya terayağı ( tereyağı süper bir lezzet katıyor)
1 bardak süt
Şerbeti İçin :
4 bardak şeker
3,5 bardak su
- Önce kadayıfları bir bıçakla ince ince kıyıyoruz.
- Margarini eritip kadayıflara iyice yediriyoruz.
- Margarinle yağlanmış büyük bir fırın tepsisine kadayıfların yarısını ince bir tabaka halinde elimizle bastırarak yayıyoruz.
- Cevizleri tapsideki kadayıfın üzerine yerleştiriyoruz.
- Kalan kadayıfları yine ince bir tabaka halinde elimizle bastırararak cevizlerin üzerine yayıyoruz.
- Aynı büyüklükte bir fırın tepsisini kadayıfın üzerine koyup iyice bastırıyoruz. Hatta üzerine ağırlık koyup 1-2 saat bekletiyoruz.
- Bu esnada şerbeti kaynatıp soğutuyoruz. Biraz koyu bir şerbet olmalı.
- Fırına kadayıf tepsisini sürüp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz . (yaklaşık 30-40 dak.)
- Fırından çıkan kadayıfı aynı büyüklükte bir tepsi yardımıyla ters çeviriyoruz ve bir kez daha üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Böylece her iki tarafı da kızarmış olacak.
- Kadayıf piştikten sonra soğumadan 5 dakika bekleyip 1 bardak sütü üzerinde gezdiriyoruz. Ardından bir kepçe yardımıyla şerbeti yediriyoruz.
2 yorum:
ama olmazki böyle.sıkı takipçin oldum ne yapsan denemek istiyorum:)
kilo vermeye çaltığım şu sıralar bunu denememmeliyim:)
:)) verilir şekerim :P hiç merak etme
kilo dediğin ne ki :P:P
deniyorsan ne mutlu bana
zaten tüm çabam da bunun üzerine..
Yorum Gönder